Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var med og hentet avfall i Sarpsborg med en elektrisk drevet avfallsbil 9. april 2018.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var med og hentet avfall i Sarpsborg med en elektrisk drevet avfallsbil 9. april 2018.

«Hjelpegutt» Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var med å hentet avfall med en søppELbil i Østfold.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Ketil Solvik-Olsen er høyt og lavt og er godt synlig i media til enhver tid.

Nå er han på en rundreise for å besøke i alt ni byområder for å møte innovasjonsbedrifter, studenter, universitet og høyskoler.

Han besøkte Kristiansand og Trondheim første uken i april.

I skrivende stund (9. april) er han i Sarpsborg. Denne uken skal han nemlig besøke Østfold/Nedre Glomma.

Hos Norsk Gjenvinning Sarpsborg, fikk han være med å hente avfall med det som omtales som «første elektrisk renovasjonsbil i fullskala drift i Norge».

- Vi trenger noen som våger å prøve ny teknologi, sier han på Twitter.

Norsk Gjenvinnings elektriske avfallsbil er av Tu.no tidligere omtalt som en 26-tonns britisk Dennis Eagle som er konvertert til elektrisk drift av franske Power Vehicle Innovations (PVI), mens den danske leverandøren Phoenix Danmark har montert komprimatoren.

Statsråden besøkte også Høgskolen i Østfold, Eker Design og fikk se på mulighetene for gjenbruk av batterier fra elektriske kjøretøy.

Etter Østfold skal han besøke Oslo, Bergen, Nord-Jæren, Grenland, Tromsø og Buskerudbyen. De ni byområdene han besøker, er de samme som er invitert til å forhandle om byvekstavtaler senere i 2018.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS