Illustrasjonsbilde

Nå kan du kreve erstatning for lastebilkjøpet

Lenke til søksmål nederst i saken.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

EU-kommisjonen idømte 19. juli 2016 bøter mot ledende lastebilprodusenter, da Daimler, Volvo/Renault, Iveco, MAN og DAF ble funnet skyldig i å ha dannet et kartell med ulovlige prisavtaler for mellomtunge og tunge lastebiler i perioden 1997-2011.

27. september fastslo EU-kommisjonen at også produsenten Scania var delaktig i kartellet, og de ble bøtelagt.

Hausfeld

I en pressemelding fra kommisjonen pressemelding kommer det frem at enhver bedrift som har kjøpt lastebiler påvirket av det angivelige kartellet har rett til å kreve erstatning for tap som skyldes å ha betalt høyere pris på grunn av kartellvirksomheten, i tillegg til renter siden kjøpsdato.

Lastebil.no skriver at det internasjonale advokatfirmaet Hausfeld som har tatt på seg å lede erstatningsarbeidet på vegne av norske lastebileiere.

Lenke til søksmål

- Vi er svært usikre på omfanget av dette for norske transportører, men når vi har valgt å inngå avtale med dette advokatkontoret er det for å sikre at våre medlemmer har et tilbud de kan slutte seg til dersom de har et tap, sier NLF-direktør Geir A. Mo på Lastebil.no.

NLFs «søsterorganisasjoner» DTL i Danmark og SÅ i Sverige har også inngått avtale med det samme selskapet for sine medlemsbedrifter.

Powered by Labrador CMS