Sydøstjyllands Politi bruker solide hjullåser når de holder tilbake lastebiler. Bildet er tatt ved en annen kontroll en ved dem som er omtalt i saken under.

349.000 kroner for fartsskriver-juks

Politiet brukte tre timer på å finne ut av svindel-opplegget i lastebilen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Onsdag 30. april stoppet dansk politi i avdelingen Tungvogncenter Syd en rumensk lastebil sør på Jylland. Kontrollen var en del av en større innsats politiet hadde mot juks med fartsskrivere.

Etter tre timers gjennomgang av bilen, fant myndighetene ut av manipuleringen med fartsskriveren. Bileier ble ilagt en avgift på 349.000 danske kroner for jukset.

Dagen etter ble en annen lastebil fra samme firma stoppet og avslørt med fartsskriver-juks. Her ble det gitt en avgift på 100.000 danske kroner.

Rett etter at disse ble stoppet sendte politiet ut en pressemelding. Her står det at det er uavklart hvordan transportbedriften stilte seg til sanksjonene, og at begge lastebilene ble holdt i forvaring av politiet.

Tirsdag 29. april fikk en annen lastebileier, fra Hellas, en avgift på 100.000 danske kroner for fartsskriver-juks. Her var bileier og sjåfør samme person, og det blir en rettssak på om denne mister retten til å kjøre i Danmark.

Powered by Labrador CMS