Den nye Portafill MC8-konknuseren egner seg spesielt godt for entreprenører som har behov for enkel flytting og transport på veier med lav vektklasse.
Den nye Portafill MC8-konknuseren egner seg spesielt godt for entreprenører som har behov for enkel flytting og transport på veier med lav vektklasse.

Nyheter fra Portafill på Hillhead

Den Norske forhandleren, Mineralteknikk, opplyser at Portafill vil presentere to nyheter under Hillhead-messen utenfor Manchester 26. juni.

Publisert

Nord-Irland har mange produsenter av mobile sikte- og knuseverk. I dag regnes det med at så mye som 80-90% av denne typen maskiner på verdensbasis produseres og eksporteres herfra.

En av disse produsentene er Portafill, som har lang erfaring med eksport av kompakte sikteverk produsert i egne lokaler i Tyrone i Nord-Irland.

Selskapet er familiedrevet av familien Rafferty, i dag 2. generasjon. Familien har likevel lenger erfaring enn som så, og etablerte og drev før dette selskapet Masterscreen som solgte mange maskiner i Norge på 70 og 80-tallet. Masterscreen ble senere solgt til Nordberg før Portafill ble etablert i 1993.

Ny mobil konknuser på 23 tonn

Portafill har de siste årene hatt en formidabel opptur i det internasjonale markedet, og lanserer et nytt tilskudd til markedet:

Den nye MC8-konknuseren egner seg spesielt godt for entreprenører som har behov for enkel flytting og transport på veier med lav vektklasse. Verket leveres med en 4,5 m3 matelomme og en Normine konknuser med inntaksåpning på 750 mm.

Den nye MR6 grovsikten blir storebror til 5000CT
Den nye MR6 grovsikten blir storebror til 5000CT

Dette skal gi en kapasitet med høykvalitetsmasser på mellom 100-150 t/t, alt etter inngående masse og spalteåpning. Det kan også tilbys en del flere nyttige tilleggsvalg/opsjoner for skreddersøm av maskin tilpasset den enkelte kundes behov, opplyser Mineralteknikk.

Maskinen kan styres fullt ut med fjernkontroll og har Volvo dieselmotor.

Den nye hengesikten er utviklet slik at den og passer både på den nye konknuseren, og på kjeftknuseren 9000JC som ble presentert i 2017. Dette gjør at man kan skifte siktekassen mellom grovknuser og finknuser selv.

Ny mobil grovsikt på 21 tonn

Den nye MR6 grovsikten blir storebror til 5000CT som er godt etablert i det norske markedet. Den egner seg og spesielt godt for entreprenører som har behov for enkel flytting og transport på veier med lav vektklasse.

Verket leveres med en romslig 7 m3 matelomme, og en siktekasse på 1,3 x 4,2 m. Det finnes flere nyttige tilleggsvalg/opsjoner for skreddersøm av maskin tilpasset den enkelte kundes behov. Maskinen har Deutz dieselmotor.