TITALLS MASKINER: Avinors Harald Huser (rød vest) og Pons Fredrik Sætren foran noen «flyplassmaskiner». Totalt kan rammeavtalen ende med rundt 50 Caterpillar hjullastere.
TITALLS MASKINER: Avinors Harald Huser (rød vest) og Pons Fredrik Sætren foran noen «flyplassmaskiner». Totalt kan rammeavtalen ende med rundt 50 Caterpillar hjullastere.

Pon med Avinor-avtale

BERGER (AT.no): Pon Equipment er i gang med leveransene av maskiner etter at Cat-forhandleren og Avinor har skrevet rammeavtale for hjullastere.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Avinor har 45 flyplasser rundt i hele landet, og ved disse benyttes hjullastere i stor grad til brøyting av rullebanene. Da Avinor lyste ut rammeavtale for leverandør av hjullastere, la Caterpillar-forhandler Pon Equipment seg skikkelig i selene for å vinne kontrakten som er på 3 pluss 2 pluss 2 år, totalt potensielt syv år.

- Pon vant ut fra en helhetsvurdering basert på kriteriene vi satte opp, men det var veldig «close race» helt på slutten, sier seniorrådgiver Harald Huser for rullende materiell i Avinor.

- Dette er en ekstremt viktig avtale for Pon, og noe vi virkelig «gikk for». Det var et meget sammensatt anbud, og vi var et helt team i Pon som var involvert i å sy sammen tilbudet, sier storkundeansvarlig Fredrik Sætren til AT.no.

Avtalen ble underskrevet i desember, men partene har «gått litt stille i døren» så langt. Men nå er flere maskiner levert, og enda flere er på vei, til en rekke flyplasser i Norge. Da AT.no besøkte anlegget til Pon på Berger i sommer, sto tre Cat 950M, 20 tonns maskiner med 253 hk Steg IV-motor, ute på plassen og klare for levering til flyplassene i Honningsvåg, Sørkjosen og Hasvik.

Avinor-maskinene går i litt spesiell drift med få timer totalt, men ofte i full drift og mange timer sammenhengende når de først kjøres ut av garasjen. Grunnen er at maskinene i all hovedsak benyttes til snøbrøyting. For at maskinene skal tilpasses Avinors behov, er det gjort noen tekniske endringer på dem. Disse kan du lese mer om i Anlegg&Transports kommende utgave i august.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS