Linjeinspeksjon gjøres effektivt med helikopter.

Linjeinspeksjon med helikopter

Finner ut hvor det må kvistes.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Eidsiva jobber kontinuerlig med vedlikehold av strømnettet, og foretar blant annet linjeinspeksjoner for å forebygge feil. I perioden 6. august til ca. 1. oktober 2018 blir det gjennomført linjeinspeksjon av Eidsivas høyspentnett ved bruk av helikopter.

Inspeksjonen innbefatter toppkontroll og fotografering av master, og vil foregå i Hedmark, Oppland og Akershus. 

- Helikopteret flyr i forholdsvis lav høyde og med sakte fart, og på grunn av støy kan dyr reagere på dette, forteller fagansvarlig Åge Øibakken i Eidsiva Nett.

Han legger til at linjeinspeksjonen gjennomføres hvert år.

- Bruk av helikopter er effektivt for å identifisere potensielle feil som kan forårsake strømbrudd, sier han.

Kvisting med helikopter

Linjeinspeksjoner med helikopter avdekker ikke bare potensielle feil med selve strømnettet, men kan raskt identifisere hvor det er behov for intensiv kvisting av skog.

Sist vinter var det en lang periode med svært store snømengder i flere omganger, som førte til trefall og strømbrudd. Det ble derfor foretatt linjeinspeksjon og deretter kvisting av kantskog langs deler av strømnettet ved bruk av helikopter med hengende sag

- Vi jobber kontinuerlig med å forbygge strømbrudd, og dette er ett av mange tiltak som er raskt og effektivt. Kvisting av skog med helikopter utføres ikke på forsommeren av hensyn til hekke- og yngletiden, og nå er skogbrannfaren for stor, sier Øibakken.

Kommuner med linjeinspeksjon

Det skal gjennomføres linjeinspeksjon i disse kommunene:

Lillehammer, Gausdal, Gjøvik, Østre Toten Vestre Toten, Nordre Land, Søndre Land, Etnedal, Sør Aurdal, Nord Aurdal, Vestre Slidre, Øystre Slidre, Vang i Valdres, Ringsaker, Hamar, Løten, Nord-Odal, Sør-Odal, Kongsvinger, Elverum, Våler, Grue, Eidskog, Åsnes, Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal, Åmot, Stange, Hurdal og Eidsvoll.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS