Slik skal det nye hovedkontoret til Hesselberg-konsernet se ut når det står ferdig ved E6 i Sørum (Akershus) når det står ferdig i 2020.

Storsatsning for AS Sigurd Hesselberg


Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter lang driftstid på Økern har konsernet med blant annet Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS vokst ut av sine lokaler, og investerer nå i et bygg sør for Kløfta. Bulk Infrastructure AS som utvikler området, står for oppføring av konsernets nye kontorer, lager og verksted på Lindeberg.

- Dette gleder vi oss voldsomt til, sier adm. direktør Kai Paulshus i AS Sigurd Hesselberg.

Klart i 2020

Helt siden Hesselberg startet i 1897 har selskapet utviklet seg og er nå en av Norges mest komplette maskinleverandører med store agenturer som Komatsu, Linde, Manitou og Bomag.

Det nye bygget på 16.000 m2 skal stå klart i løpet første halvår 2020. På tomten som er på
ca. 40 mål skal alt av verksted, delelager, administrasjon og maskinlager fra Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck flyttes inn under ett og samme tak.

- Vi gleder oss til å flytte inn i et topp moderne bygg som er tilpasset vår drift og vår planlagte vekst og utvikling, sier adm. direktør Kai Paulshus i AS Sigurd Hesselberg.

 - Vi har gjort grundige vurderinger i markedet, men fant tidlig ut at Bulk Infrastructure AS, som satt på eiendommen, hadde lokaliseringen, erfaringen og kompetansen vi ønsket for et videre samarbeid om nytt bygg, sier Paulshus.

 - Vinn-vinn

Peder Nærbø i Bulk Infrastructure mener Hesselberg har gjort det eneste rette på flere områder.

- Hovedstaden vår trenger at flere store bedrifter flytter ut fra sentrum og heller frigjør plass til boliger i sentrumsnære strøk. Vi er skråsikre på at Hesselberg vil oppnå bedre logistikk internt og for kundene sine ved denne beslutningen, sier Nærbø.

Nærbø mener ved å flytte logistikk ut av indre bykjerner vil dette medføre økt lønnsomhet for bedriftene samt gi mindre trafikk i sentrum.

- Fra et miljø og bedriftsperspektiv er dette en vinn-vinn situasjon, sier Nærbø.

Har vært på tomtejakt en stund 

På den nye tomten vil Hesselbergs kunder kunne komme og teste ut maskiner på et helt nytt demoområde både ute og inne.

Nybygget i Sørum vil være godt synlig langs E6, med Lindeberg stasjon som nærmeste togstasjon.

- At vi har aksjonærer som er villige til å satse så stort, ser vi på som en utrolig tillitserklæring av det vi gjør her i Hesselberg. Våre aksjonærer har vært på jakt etter tomt en stund og hovedutfordringen har vært å finne en tomt som var stor nok for våre behov. Nå vil vi være godt plassert langs E6 på vei opp til Gardermoen og har den plassen vi trenger. Vi gleder oss til å flytte inn i et topp moderne bygg som er tilpasset vår drift og vår planlagte vekst og utvikling. Dette er et bygg for fremtidens Hesselberg, sier Kai Paulshus.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS