Ford video Istanbul Tyrkia
Ford video Istanbul Tyrkia

Drifting med Ford

TYRKIA (AT.no): Vi er tilstede på Formel 1-banen utenfor Istanbul hvor Ford Otosan har lagt prøvekjøringen av de nye trekkvognene.

Publisert

Dessverre vil det nok vare en stund før vi får se disse på norske skilter. Salget starter i Tyrkia, deretter i de europeiske landene de allerede er representert, så de store markedene i Mellom-Europa.

Innen utgangen av 2019 vil 41 land ha bilen og i løpet av 2020 står ytterligere 10 land på listen. Norge er dessverre ikke et av disse landene. 

Introduksjonen og avsløringen av bilens navn vil skje på IAA i Hannover om noen uker (19.-27. september 2018). Interiøret har vi også sperrefrist på, men vi kan love noen interessante løsninger som vi ikke har sett i en lastebilhytte tidligere.

Med denne nye modellen, skal Ford Otosan entre den europeiske lastebil-scenen med Ford-navnet igjen etter at lastebildivisjonen ble solgt til Iveco på begynnelsen av 90-tallet.

Bilen kommer med alle de vanlige sikkerhetssystemene, og blant annet kommer de med standard oppkobling. Dette betyr at bilen vil kunne overvåkes kontinuerlig for å unngå unødvendige driftsavbrudd.

En annen spennende nyhet, er at bilens software vil kunne oppgraderes «on the fly» sånn som Tesla gjør. Oppkoblingen blir gratis de to første årene, deretter vil trafikken bli belastet eieren.

Under utviklingen av bilen har lave eierkostnader hatt fokus og Ford hevder at drivstofforbruket vil bli blant de aller laveste blant sammenlignbare biler.

Vi får dessverre ikke lov til å rapporter fra kjøreopplevelsen før etter IAA, men håper at videoen gir en smakebit på hva som kommer.