Stortingsrepresentant Guri Melby tok turen innom OHG for å overvære åpningen av innovasjonscampen. Her sammen med Thomas Astrup fra Cramo.
Stortingsrepresentant Guri Melby tok turen innom OHG for å overvære åpningen av innovasjonscampen. Her sammen med Thomas Astrup fra Cramo.

Cramo satser ungt

Arrangerer innovasjonscamp for VGS-elever.

Publisert

I begynnelsen av september 2018 gikk «OHG Innovation Camp – Powered by Cramo» av stabelen på Oslo Handelsgymnasium. Her skal 200 elever konkurrere om den mest innovative løsningen for fremtidens bygg- og anleggsbransje.

- Vi vil gi unge muligheten til å utvikle bransjen vår. Det er de som kjenner morgendagens utfordringer og som virkelig kan komme med innovative og revolusjonerende ideer, sier Thomas Astrup, salgs- og markedsdirektør i Cramo i en pressemelding.

På innovasjonscampen skal OHG-elevene jobbe intensivt i to dager med følgende case-oppgave, levert av Cramo: «Basert på hva dere vet og tenker om fremtiden: Hvilke typer utstyr og tjenester vil Cramo leie ut om fem år?»

- Som «Årets entreprenørskapsskole i Oslo» står innovasjon alltid i høysetet hos oss. På innovasjonscampen deltar elevene på tvers av studieretninger og trinn. Både ledelsen og elevene synes det er veldig gøy å få jobbe med fremtidens utleiemarked i en av landets største næringer, sier Hege Sannum, lektor og fagkoordinator for kommersielle økonomifag på OHG.

Satser på unge

Første del av innovasjonscampen finner sted på Oslo Handelsgym. Dit har utleieselskapet Cramo flyttet deler av maskinparken sin for å gi elevene en ekstra smakebit på hvordan en fremtid i bygg- og anleggsbransjen kan se ut.

Astrup håper at fokus på innovasjon og entreprenørskap i skolen vil bidra til økt interesse for utdanning innenfor bygg og anlegg. Han opplever at innovasjonsgraden i bransjen er lav, og at bransjen som helhet trenger å tenke mer på hvordan fremtiden skal formes.

- For oss handler ikke innovasjon nødvendigvis om de store og radikale ideene. Vi tror at unge, kreative og nysgjerrige mennesker som ikke er formet av arbeidslivets begrensninger er svært positivt for fremtidens bygg- og anleggsbransje, sier Astrup.

Vil forme utleiebransjen

Cramo har en ambisjon om å forme utleiebransjen og jobber aktivt med innovasjon og forretningsutvikling.

- Vi setter stor pris på at OHG vil samarbeide med oss i år, og ser på innovasjonscampen som en unik mulighet til å bli kjent med fremtidens bransjefolk, avslutter Astrup.