Slik ser Skanska for seg at Hesselberg-tomta skal se ut om noen år.
Slik ser Skanska for seg at Hesselberg-tomta skal se ut om noen år.

Skanska kjøper Hesselberg-tomta

Det skal bli hundrevis av boliger på tomta der blant andre Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS holder til i dag.

Publisert

Skanska har kjøpt 100% av aksjene i Hesselberg Eiendom Oslo AS.

Selskapet eier tomta der Hesselberg-konsernet holder til i dag: Ei tomt på 19.000 kvadratmeter på Økern i Oslo. Skanska planlegger å bygge mellom 280 og 400 leiligheter samt næringseiendom på tomta.

Som tidligere nevnt på AT.no skal Hesselberg-konsernet flytte til nye lokaler ved E6 i Sørum (Akershus), et anlegg som skal stå ferdig i 2020.

- Dette er akkurat den typen tomt vi er på utkikk etter. Den ligger i et område i stor utvikling, midt i et knutepunkt. Her har vi alle muligheter til å utvikle et fantastisk flott prosjekt i en spennende og ny bydel. Det er helt i henhold til vår strategi for hva slags eiendommer vi investerer i, og vi er veldig fornøyde med dette kjøpet, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.

Tomten Skanska har kjøpt ligger plassert midt på Økern, kun 300 meter fra kollektivknutepunktet med både T-bane og buss, og med det nye Økern-senteret i umiddelbar nærhet.

- Å utvikle tomter midt på knutepunkter er noe vi har god kompetanse på og lang erfaring med, og vi ser et stort potensiale både for denne tomten og for Økern og Hovinbyen generelt, sier Brevik.

Fra 2022 til 2027

I 2017 tok Skanska et strategisk valg om å utvikle alle fremtidige boligprosjekter som Breeam-sertifiserte prosjekter.

- I den sertifiseringen ligger et viktig miljøansvar vi som utviklere må være bevisste på at vi har. Vi har allerede vårt første Breeam-sertifiserte prosjekt i salg, og vi har flere i utvikling. I utviklingen av tomten vi nå har kjøpt på Økern vil vi ta med oss alle de erfaringene vi har gjort oss så langt, og vi har store ambisjoner for dette prosjektet, sier Brevik.

Prosjektet har planlagt oppstart i 2022, og leilighetene skal bygges over fire byggetrinn som planlegges ferdigstilt i 2027.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS