Bernt Hartvik Storhaug (Bernt Storhaug jr.), i anleggsbransjen, Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og lokalsamfunnet kjent som Benne, gikk bort 17. oktober nær 87 år gammel.

MINNEORD Bernt Storhaug jr.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Bernt Hartvik Storhaug (Bernt Storhaug jr.), i anleggsbransjen, Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og lokalsamfunnet kjent som Benne, gikk bort 17. oktober nær 87 år gammel.

En fullsatt Lesja kirke tok farvel med Benne 26. oktober og nærmere 150 var samlet til minnesamvær på Toftemo sør for Dombås etter bisettelsen. Jan Myrvold, tidligere regionsjef i MEF, representerte MEF med kondolansehilsen og minnetale i kirken.

Sammen med faren Bernt og brødrene etablerte Benne Lesja Bulldozerlag, en bedrift som ble en lokal hjørnestensbedrift. Bedriften lever i beste velgående, nå med unge drivere. Benne var sentral både i ledelsen og som maskinfører opp gjennom årene. Bulldozeren var hans yndlingsmaskin og han var den beste i landet med dozeren mente mange. Benne kjørte maskin og holdt dozeren i gang mange år etter at han ble pensjonist.

Lesja Bulldozerlag ble medlem i MEF allerede på 1950-tallet og Benne har en lang merittliste som tillitsvalgt. Han var først flere år i MEFs Representantskap og var varamedlem til hovedstyre før han i 13 år var hovedstyremedlem og medlem av arbeidsutvalget hvorav et år som nestformann.

Benne ble tildelt MEF-prisen i 1987 og MEFs gullnål i 1989.

Som tillitsvalgt i MEF har Benne gjort en prisverdig og imponerende jobb både i tid, kjørte kilometer og engasjement. Han stilte opp i alle møter i Oslo og hadde aldri forfall til tross for 5-6 timers kjøretid hver vei Lesja- Oslo.

Benne var sterkt engasjert i saker som angikk medlemmene og bransjen. Med sitt nettverk lokalt, en god dialog med medlemmene i Hedmark og Oppland og egne erfaringer, hadde han en klar mening hva som var viktig.

Han reiste til møtene i Oslo med god ryggdekning for de synspunktene han fremmet og Benne hadde stor påvirkning på organisasjonens arbeid og prioriteringer. MEF og bransjen har mye å takke Benne for, få har hatt større innflytelse på MEFs utvikling i 70 - 80-årene.

Benne engasjerte seg også lokalt i kommunal sammenheng og var medlem av bankstyret.

Selv med mye arbeid i firmaet og organisasjonsarbeid, hadde Benne tid til jakt, friluftsliv, familie og kontakt med venner. Benne hadde tid til det meste, men hadde aldri dårlig tid.

En hedersmann har forlatt dozeren for godt og våre tanker går til kona Eldrid og hele Storhaug-familien.

Som tidligere samarbeidspartnere, takker vi Benne  for vennskap, samarbeid og alt han bidro med i sitt engasjement for medlemmene og anleggsbransjen i MEF-tiden.

Vi lyser fred over Bernt Hartvik Storhaugs minne.

 

         Malvin Nilsen                                                         Arne L. Hanestad         







Powered by Labrador CMS