VINNERNE: Fra v. Patrik Ottoson, Stefan Andersson, Nicke Nilsson, Martin Waern og Robert Hedman. Fredrik Alin og Therese Vahlman var ikke tilstede ved tildelingen.
VINNERNE: Fra v. Patrik Ottoson, Stefan Andersson, Nicke Nilsson, Martin Waern og Robert Hedman. Fredrik Alin og Therese Vahlman var ikke tilstede ved tildelingen.

Årets asfaltjobb til Peab-lag

Utdeling av prisen for årets asfaltjobb 2018 gikk til Nicke Nilssons leggelag hos Peab Asfalt.

Publisert

Utdelingen er et av høydepunktene på den tradisjonelle Asfaltdagen på Raddison Blu Scandinavia Hotel i Oslo, og under hyllest fra 230 konferansedeltagere entret Nicke Nilsson og fire av kollegaene scenen for å motta årets diplom og blomster fra formann Thor Asbjørn Lunaas og sekretær Vibeke Taranger i Norsk Asfaltforening.

Kontrakter i Vestfold

Asfaltlaget har jobbet med asfaltkontrakter i distrikt Vestfold, men har naturlig nok nå en pause i vintersesongen.

- Vi håper at nye kontrakter kommer snart slik at vi kan være tilbake så snart som mulig, sier Nicke Nilsson til AT.no.

- Vi er klare for å starte opp så snart som mulig.

Vinnerlaget besto foruten Nicke Nilsson av Therese Vahlman, Fredrik Alin, Stefan Andersson, Robert Hedman og Martin Vaern med Reidar Tronskog som arbeidsleder og Patrik Ottosen som prosjektleder.

Kun to lag nominert

Denne gang var kun to lag nominert og kjempet om prisen for 2018, men det var to lag med høy kompetanse, fremhevet Thor Asbjørn Lunaas ved tildelingen.

Det andre laget kom fra Veidekke med basene Jon Arne Petersen og Lasse Sønvisen og de var knyttet til jobber lengst nord, kontrakt 03 Øst-Finnmark, Ev6 Neiden-Munkefjord (totalt på 4.44 km).

Vil bringe asfaltfaget fremover

- Hensikten med prisen er å sette fokus på forhold som bringer asfaltfaget fremover. Det gjelder ikke minst for de ca. 300 asfaltlagene vi har i Norge, for det er disse som sørger for at kunden får levert kvalitetsvare. I kriteriene heter det at prisen går til et lag som gjennom sesongen har levert kvalitetsarbeid, sa Lunaas.

- Selv om de to lagene som kjempet om årets pris lå på et meget høyt nivå, trenger vi aktiv innsats fra både bransjen selv og oppdragsgiverne for å flere nomineringer og en enda sterkere konkurranse neste år. Det blir nemlig utført mye kvalitetsarbeid i asfaltlegging her i landet, sier Lunaas.