AVTALE: Fra venstre: Rune Vestengen (salgssjef Pon Equipment), daglig leder Torbjørn Haugo i NSS og Vilmundur Theodorsson (senior produktsjef Pon Equipment).

Kjøper Caterpillar 340F UHD rivemaskin

Norsk Saneringsservice AS kjøper den første Caterpillar 340F UHD rivemaskinen i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Dette ble klart da daglig leder Torbjørn Haugo fredag 8. mars signerte kontrakten hos Cat-forhandler Pon Equipment AS på Berger. Dette blir den første slike maskin som Pon selger i Norge.

Caterpillar pre-lanserte 340F UHD (48,2 tonn) på Bauma-utstillingen i München i 2016, noe som også var en markering at produsenten aktivt skulle gå inn på rivemaskinmarkedet igjen.

- Det har vært stor interesse for maskinen, og i dag ble den første solgt, sier senior produktsjef Vilmundur Theodorsson i Pon Equipment AS.

FØRSTE: Caterpillar 340F UHD rivemaskin ble pre-lansert på Baume for tre år siden, og nå er den første i bestilling til Norge.

Under tre meter

Maskinen har hydraulisk variabelt understell og dermed blir transportbredden under tre meter. Det kan monteres 3600 kg tungt utstyr på UHD-bommen, noe Pon i en pressemelding påpeker er mest i denne klassen i markedet.

- Et sikkerhetssystem regner ut stabiliteten på maskinen ut fra vekt på utstyr, og ikke kun ut fra grader på bommen som er det mest vanlige i markedet. Med systemet kan man øke arbeidsområdet på bakgrunn av hvilket utstyr man har på. Man forteller enkelt maskinen hva du har sett på, og maskinen gjør nødvendige justeringer, sier Theodorsson.

Tekniske detaljer

Maskinen kommer med hydraulisk bomkobling, og det tar dermed under 30 minutter å bytte mellom UHD-rivebom og Retro fit bom. Videre har maskinen kamera på stikke, støvdempningssystem, hydraulisk tiltbar hytte og topp førermiljø, melder Pon. NSS har også bestilt Cat G320B-klype og MP 324-knuser.

Powered by Labrador CMS