Bilde fra utstillingen Miljø & Teknikk (arr. Norsk Kommunalteknisk Forening) i Lillestrøm mars 2019. - Denne kom like før messen, og robotklipperen er kun introdusert i fem europeiske land så langt, sier daglig leder Olav Austlid, i CF Maskin AS, om den splitter nye klipperoboten på standen.

Ny stor robotgressklipper

For entreprenører som har driftskontrakter med store klippearealer - eller for den som bare skal imponere naboen...

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

CF Maskin AS markedsfører en helt ny McConnel robotklipper som med GPS (Trimble) kan gjøre jobben helt på egen hånd.

Klippebreddene er 1,3 m, 1,6 m og 1,9 m, og den leveres med flyt på klippehodet som følger terrenget og lyspakke som tilfredsstiller jobb langs motorveier.

Maskinen klarer sideveis hellinger på 55-60 grader, og får kreftene fra en Hatz-motor på 75 hk (Steg IV, med DPF og EGR). Vekt er 1,2 tonn (1,3 tonn på den største).

- Markedet for disse er kunder som har funksjonskontrakter, som for eksempel Veidekke og Mesta, men også kommuner, Forsvarsbygg, Statnett og Avinor. Jeg skulle imidlertid ønsket at Statens vegvesen kunne gått ut litt tidligere med funksjonskontraktene, for ofte bestemmes disse like før man skal i gang og det er selvfølgelig en viss leveringstid på disse maskinene, sier daglig leder Olav Austlid i CF Maskin AS.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS