ASFALT: Med «Asphaltprofi Thermo» skyves asfalten ut i stedet for å tippes. Det gir en jevnere asfaltkvalitet, og man slipper høydeproblematikken.
ASFALT: Med «Asphaltprofi Thermo» skyves asfalten ut i stedet for å tippes. Det gir en jevnere asfaltkvalitet, og man slipper høydeproblematikken.

Påbygg for kvalitetsasfalt

Den tyske påbyggleverandøren Fliegl har en betydelig stand på anleggsmessen Bauma i München (Tyskland) 8.-14. april.

Publisert

Blant annet vil det bli vist en asfaltsemitrailer som Fliegl kaller «Asphaltprofi Thermo». Hoved-egenskapene ved denne, er et godt isolert påbygg og en egen utskyvningsmekanisme for asfalten i stedet for tipping.

Ideelt skal asfaltering skje ved en temperatur mellom 25 og 30 plussgrader, på en solfylt dag uten vind og hvor asfaltfabrikken ligger maksimalt 30 minutter unna stedet hvor det skal asfalteres. Så ideelle forhold finner man sjelden.

For å unngå at asfalten kjølner for mye, er påbygget selvsagt godt isolert, og det er en isolert presenning over lasten. Ved konvensjonell tipping er det toppen av den bakre delen av asfalten som først havner i asfaltutleggeren. Dette er samtidig den kaldeste delen av asfalten, og man kan lett få kvalitetsforskjeller på den ferdiglagte asfalten.

Ideell for tunnel

Ved at asfalten skyves ut av semitraileren, oppnår man at topplaget av asfalten blandes med asfalt lenger ned i påbygget før den havner i utleggeren. Dermed får man en jevn kvalitet på all asfalten.

Ytterligere en fordel med utskyving i stedet for tipping er at man unngår å komme borti overhengende hindringer som ledninger, trær og broer, og løsningen er selvsagt også ideell i tunneler.

BETONG: Mini-betongfabrikk for produksjon av mindre mengder betong med forskjellig kvalitet.
BETONG: Mini-betongfabrikk for produksjon av mindre mengder betong med forskjellig kvalitet.

Mini-betongfabrikk

På Bauma har Fliegl premiere på en mini-betongfabrikk med betegnelsen Micromix. Den er tenkt plassert på byggeplasser og andre steder hvor det trengs små leveranser og kanskje i forskjellige kvaliteter.

Minifabrikken fungerer helautomatisk, og brukeren henter ut ønsket kvalitet ved selvbetjening.

Nor Slep AS representerer Fliegl i Norge. Den tyske fabrikken produserer også standard hengere som containersemitrailere, gardinsemitrailere og stykkgodshengere.

Det finnes også en produksjonslinje for mer kundetilpassede hengere. Her blir blant annet alle Damm maskinhengere produsert etter Nor Sleps krav og standarder.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS