PREMIERE: Edmund Varhaug fra Komatsu KVX på Klepp viste det nye tannsystemet E2 M80 montert på Komatsus PC 1250-11 på Bauma.
PREMIERE: Edmund Varhaug fra Komatsu KVX på Klepp viste det nye tannsystemet E2 M80 montert på Komatsus PC 1250-11 på Bauma.

KVX-verdenspremiere

TANNSYSTEM: - Vi har hatt et hull i KVX-­programmet, men har valgt å tette dette med verdenslansering her på Bauma, sier Edmund Varhaug, salgsansvarlig for Norden.

Publisert

Det nye tannsystemet E2 M80 er montert på Komatsu-graveren PC 1250-11 som ble vist på Komatsu-standen. I tillegg ble løsningen også presentert og demonstrert på Hensleys stand 213 i Hall 6.

- Erfaringsmessig gir dette oss den beste muligheten for praktisk demonstrasjon av fordelene og enkelhetene ved vår tannsystemløsning, sier Varhaug.

For store maskiner

Det nye systemet E2 M80 er bygd for gravemaskinstørrelser på 80-160 tonn. En av nyhetene som også ble vist på skuffa på Komatsu-graveren, er KVX-sidekantbeskyttelsen.

- Det som er spesielt med KVX-løsningen er at vi har et forstykke som vi skrur fast tannsystemet i. Dette er sveisefritt, og derfor kan kunden fritt velge mellom flere tannsystemer på det samme forstykket på skuffen, forklarer Varhaug.

Maskinføreren kan kjøre med vendbare tenner, eller det som KVX-produsenten kaller «singel end». Deretter kan man gå over til tannholdersystemet med utskiftbar tannspiss.

- Dette er mulig ved bare å skru ut en bolt. I og med at dette er skrudde tannholdere, vil det bli betydelig mindre stopptid ved skifte av tannholdere, sier han.

- Hvem er hovedbrukerne for E2 M80-systemet?

- Dette er et tannsystem i en størrelse vi selger godt av til bruk i steinbrudd og gruveindustrien, sier Varhaug.