Steelwrist er aktiv på en rekke messert og utstillinger.
Steelwrist er aktiv på en rekke messert og utstillinger.

Steelwrist og SVAB Hydraulik er solgt

Det svenske investeringsselskapet Solix har kjøpt Steelwrist og SVAB Hydraulik.

Publisert

Dette ble klart etter at Solix torsdag 27. april kjøpte alle aksjene i Terratech AB, med datterselskapene Steelwrist og SVAB Hydraulik.

Steelwrist er en av de store aktørene på markedet for tiltrotatorer, hurtigfester og redskap for gravemaskiner, mens det påpekes i en pressemelding fra oppkjøpet at SVAB Hydraulik er markedsleder innen styresystemer til tiltrotatorer og redskap, også primært til gravemaskiner.

Videre står det at kjøpet er en del av Solix strategi om å eie nordiske industrivirksomheter med en sterk produktportefølje med betydelig internasjonalt vekstpotensial.

Terratech er etablert i 13 land, og omsatte for over en halv milliard kroner i 2018. Blant hovedprodukter er altså tiltrotatorer og hurtigfester, både hydrauliske og fullautomatiske. I porteføljen videre finnes også produkter som Tool Recognition, Tool Tip Control og Quantum Control System-plattformen.

Både Steelwrist og SVAB arbeider tett med flere gravemaskinprodusenter, og fokuset på OEM-samarbeid vil forbli sterkt fremover.

- Vi har ett meget godt og fremtidsrettet samarbeid med våre OEM-kunder. Våre tiltrotatorer og hurtigfester er i økende grad montert på gravemaskinen direkte fra våre kunders gravemaskinfabrikker, og vi kan med dette supportere våre OEM-kunders internasjonale ekspansjon enda raskere. Også produktutvikling, sammen med noen av våre kunder, vil fortsatt være høyt på dagsorden, sier Stefan Stockhaus som er adm. direktør for Terratech og Steelwrist.

Powered by Labrador CMS