MEF lanserer en konkurranse for anleggsentreprenører over hele landet der målet er å oppnå størst mulig reduksjon i tomgangskjøringen. Julie Brodtkorb, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), lever an.

MEF vil få ned tomgangskjøringen

I anleggsbransjen er det ikke uvanlig at gravemaskiner går på tomgang inntil halvparten av arbeidstiden.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det vil Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) gjøre noe med og lanserer nå en tomgangskampanje.

- Redusert tomgangskjøring gir lavere kostnader for entreprenørene og mindre utslipp. Dette er et kinderegg-tiltak: Enkelt å gjennomføre, og bra for miljøet og bedriftsøkonomien. Derfor lanserer vi nå en konkurranse for anleggsentreprenører over hele landet der målet er å oppnå størst mulig reduksjon i tomgangskjøringen, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). 

Konkurransen vil pågå fra juni til desember 2019, og vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur 2020.

Maskinleverandørene Cat, Hitachi, Liebherr og Volvo vil gi «hver sin store opplevelse for de fire beste med følge».

Inntil tre gravemaskiner per bedrift

Anleggsbedrifter som ønsker å delta kan melde på inntil tre gravemaskiner fra egen bedrift.

Ved påmelding til MEF leverer entreprenøren en oversikt over tomgangskjøringen på de aktuelle maskinene for perioden 1. juni - 1. desember 2018.

Dersom bedriften selv ikke sitter med denne oversikten, kan det som oftest enkelt hentes ut ved å kontakte maskinleverandør/forhandler.

Vil øke bevisstheten rundt tomgangskjøring

Konkurranseperioden er 1. juni til 1.desember 2019, og den bedriften som har oppnådd størst reduksjon i tomgangskjøringen i løpet av denne perioden sammenlignet med fjoråret vil gå av med seieren.

- Formålet med konkurransen er å øke bevisstheten i bransjen om de positive effektene av å redusere tomgangskjøringen. Jeg er overbevist om at entreprenørene som deltar vil oppleve at de sparer penger samtidig som de bidrar til å få ned klimagassutslippene i anleggsbransjen, sier Leiv Peter Blakstad, distriktssjef i MEF.

Powered by Labrador CMS