FØRST: Dette er prototypen av Sandviks Commando DC 300Ri som skal videre til messe i Sverige og deretter til Tromsø og NNBA-utstillingen i juni.
FØRST: Dette er prototypen av Sandviks Commando DC 300Ri som skal videre til messe i Sverige og deretter til Tromsø og NNBA-utstillingen i juni.

Verdenspremiere på MEFA

STAVANGER (AT.no): Sandvik «klinket» igjen til med en verdenspremiere på en messe på Vestlandet i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

På MEFA i Stavanger lanserte Sandvik den nye og lille boreriggen Commando DC300Ri.

Sandvik har nesten gjort det til tradisjon å komme med verdenslanseringer til en messe på Vestlandet i Norge. I Haugesund i 2014 var det Dino DC 400 som fikk sin verdensdebut i messesammenheng.

Tilbake på markedet

Denne gangen er det altså den lille 6,1 tonns riggen på hjul som er tilbake på det norske markedet etter ca. fem år borte. Da den forsvant, kom det mange tilbakemeldinger til Sandvik, ikke minst fra norske små entreprenører, og nå er den altså tilbake.

På MEFA-utstillingen sto prototypen av maskinen, og etter Stavanger skal den videre til anleggsutstillinger i Sverige og NNBA i Tromsø. Første serieproduserte Commando DC300Ri skal leveres til I. H. Entreprenørforretning AS i Bergen. Levering blir etter sommerferien.

Maskinen har hulldiameter fra 38-64 mm og er beregnet for borstål R28, R32 og T35. Den har 9 kW borehammer og Cat Steg V-motor på 74,4 kW. Spyleluft er 3 m3 i minuttet, opptil 8 bar. Maskinen har 14 fots stang, samt stangskifte med en ekstra 12 fots stang. Dieselforbruket oppgis til ca. 6 l/timen under boring.

Kommer til

Videre har maskinen roterende bom, vannspyling og støvdemping. Den har dybdeteller og vinkelmåler horisontalt og vertikalt. Man kan også overføre alle data direkte fra maskinen til telefonen via WiFi, og på den måten følge alle funksjonene og motta all nødvendig informasjon underveis i boringen.

Maskinen kan bore et område på 12 m2, og hjulmaskinen er enkel å flytte så lenge underlaget tillater det. At den går på hjul gjør den også skånsom mot underlaget å flytte.

Alt dette er elementer som gjør den godt egnet, for eksempel til boring på hustomter, men også for bruk til mindre jobber for eksempel inne i en tunnel og trange områder.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS