TRIPPELHANDEL: Arne Kenneth Øvstebø (gul jakke) i Mineralteknikk AS ble både glad og svett under forhandlingene med (fra venstre) Vidar Knutsen (Brødrene Knutsen Maskin AS), Guttorm Andreas Høigilt (Holbæk Anlegg AS) og Knut Thorkildsen (Brødrene Thorkildsen AS).

Tre gode kamerater kjøpte hvert sitt sikteverk

STAVANGER: - Jeg ble presset innerst i verkstedvognen under forhandlingene, smiler daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk AS etter et sjeldent salg.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Tre entreprenørkompiser som også sitter i styret til Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) i Agder, kjøpte nemlig hvert sitt Portafill MR5 14 tonns sikteverk like før MEFA-messen stengte dørene på fredagen.

Unik handel

Like før slutt på messas første dag i Stavanger ble forhandlingene avsluttet, og da sto de altså ifølge Øvstebø innerst i den utstilte verkstedvognen på den digre Mineralteknikk-standen.

SIKTEVERK: Portafill-verkene er spesielt beregner for å sikte jord, sand, pukk og grus.

- Ingen er fornøyd med prisen, og aldri har jeg solgt tre verk på en gang til tre ulike kunder, og heller ikke under slikt press, smiler Øvstebø videre.

Påstandene er selvfølgelig med et glimt i øyet, men vi betviler ikke at det var tøffe forhandlinger.

Oppdaget under rigging

Det hele startet da kompisene Knut Thorkildsen i Brødrene Thorkildsen AS fra Farsund og Guttorm Andreas Høigilt i Holbæk Anlegg fra Vennesla, tidligere i uken drev og rigget MEFA-utstillingen. Som styremedlemmer i MEF Agder hører slike oppgaver med. Da de gikk forbi det lille Portafill-sikteverket begynte de å snakke om at et slikt hadde vært kjekt å ha. Deretter ble Vidar Knutsen i Brødrene Knutsen AS fra Tvedestrand, gjort oppmerksom på verket. Også han er i MEF-styret i Agder.

- Vi ønsker å gjenvinne mer av massene når vi er ute på anlegg, fremfor å kjøre masser ut og inn igjen. Det sparer oss, og det sparer miljøet, sier Thorkildsen som har 110 ansatte.

Miljøfyrtårn

De to MEF-kollegaene nikker med, og begrunnelsen deres for handelen er tilsvarende. Portafill-verket er enkelt å transportere fra anlegg til anlegg.

- Vi er i oppstarten med å bli Miljøfyrtårn, og dette blir en del av den prosessen, sier Knutsen som har fem ansatte.

Portafill-verkene er spesielt beregner for å sikte jord, sand, pukk og grus. Ved å kjøre massene på stedet, får man ut mye man trenger, og slipper dermed å kjøpe masser og transportere disse. Samt å transportere massene fra anlegget bort.

Powered by Labrador CMS