Lundberg med ny og oppgradert 50-serie. Foto: Lundberg
Lundberg med ny og oppgradert 50-serie. Foto: Lundberg

Lundberg lanserer ny serie

Lundberg har lansert en ny og oppgradert 50-serie, bestående av fire nye redskapsbærer-modeller.

Publisert

De nye modellene er den minste 4150/4250 (4 tonn), de to mellomklassemodellene 5250 og 6250 (5 tonn og 6 tonn), samt den største modellen 8250 med egenvekt på 8 tonn. Sistnevnte har hydraulikkapasitet på hele 290 l/min.

Maskinene har en rekke tekniske oppgraderinger, men også det ytre har fått mykere linjer, ny fargesammensetning og et mer moderne design.

Steg V

En viktig endring er at maskinene kommer med Steg V-motor (Deutz) og er godkjent for å kjøres med HVO. Maskinene har også fått justerbar progressiv styring, noe som i praksis betyr at maskinen kan tilpasses etter førere og redskap for å øke effektiviteten på maskin og personen i hytta. I tillegg sparer funksjonen energi, og dermed drivstoffkostnader. Kraftigere styresylindere enn på forrige generasjon, gir opptil 60% høyere styrekraft, melder Lundberg.

Førerkomfort

50-serien er utstyrt med «One Key-system» som er kodede nøkler med startsperre på maskinene. Utviklingen av denne løsningen har sikkerhet som undertone fra produsentens side. Maskinene er utstyrt med LED-lys rund baut, og med automatisk varme i frontlyktene.

Førerkomforten er forbedret med blant annet hyttedemping, bedre sikt enn tidligere, innstillingsmuligheter av ratt, ny førerstol med integrert ventilasjon og vidvinkelkamera i front og bak. En hydraulisk reversibel vifte gir også lavere støynivå. Lundberg melder også at maskinene kommer med et selvrensende kjølesystem.

Førerløst?

Maskinene har lastfølende aggregat og ETL-pumpe som kun sender nødvendig mengde olje til å utføre arbeidsoppgaven. Slik spares mye energi. Maskinene har også ECO-mode for lettere arbeid.

I presentasjonen av maskinen skriver Lundberg at 50-serien er bygget intelligent, og forberedt for førerløs kjøring. Her ligger den kanskje noe spennende nytt for fremtiden. Norsk importør er Sandhaug AS.