Norprodukter har spesialisert seg på innvendig rivning og saneringstjenester av bygg i drift.
Norprodukter har spesialisert seg på innvendig rivning og saneringstjenester av bygg i drift.

Rivefirma blir en del av Norsk Gjenvinning

Norsk Gjenvinning har inngått en avtale om å slå sammen Norprodukter Miljø AS med R3 Entreprenør AS og Øst-Riv AS

Publisert

Norprodukter Miljø AS (Norprodukter) ble etablert i 1988 og har ekspertise innen rehabiliteringsprosjekter. Selskapet har spesialisert seg på innvendig rivning og saneringstjenester av bygg i drift, som for eksempel hoteller, kontorbygg og bedrifter som holder åpent under rehabiliteringen.

- Ved å inkludere Norprodukter inn i porteføljen, sammen med R3 Entreprenør AS (R3) og Øst-Riv AS (Øst-Riv), sikrer vi en enda bredere kompetanse innen rivning for Norsk Gjenvinning-konsernet, sier Bjørn Arve Ofstad, divisjonsdirektør for Prosjektbaserte virksomheter hos Norsk Gjenvinning.

Tre egenartede merker som står samlet 

Norprodukter AS

Norprodukter er en riveentreprenør som hovedsakelig har virksomhet innen rehabiliteringsprosjekter.

Selskapet tilbyr primært saneringstjenester med særskilt fokus på rehabilitering av bygg i drift, eksempelvis hoteller som er i drift under renovasjonsarbeidene.

Norprodukter tilbyr i tillegg tjenester som asbestsanering, rivning, betongsaging, kjerneboring, wiresaging, soppsanering, pcb-sanering, annen miljøsanering samt generelt anleggsarbeid.

Norprodukter er lokalisert på Alna i Oslo og har 56 ansatte og omsatte i 2018 for 105 millioner kroner.

På samme måte som Øst-Riv, beholder Norprodukter sitt merkevarenavn. Norprodukter er et kjent varemerke i bransjen og målet er å opprettholde både det interne miljøet og posisjonen selskapet allerede har i markedet.

R3, Øst-Riv og Norprodukter skal rendyrke sine egenartede styrker, samtidig som sammenslåingen skal gi gode synergieffekter for utnyttelse av ressurser og kompetanse på tvers av de tre selskapene.

- Vi ser store fordeler av å kunne øke spisskompetansen vår innen rivning. Norprodukter vil bringe med seg både faglig kompetanse og et sterkt varemerke som forbindes med kvalitet. De skal beholde sitt navn og brand og bidra til at vi tilsammen tilbyr alle tjenester innen miljøsanering og rivning, sier Erik André Vee, som blir daglig leder for alle tre selskapene.

Ledelse og styre

Ivan Andersen, som i dag er daglig leder i Norprodukter, vil fortsatt ha en ledende stilling i selskapet gjennom å være avdelingsleder for Norprodukter.

- Bakgrunnen for at vi nå valgte denne sammenslåingen med Norsk Gjenvinning er mulighetene det gir våre medarbeidere. Jeg tror de synergiene vi vil skape på tvers av alle tre selskaper vil sikre oss en sterk markedsposisjon, samt gi muligheter for å utnytte ressurser på tvers av selskapene når det er behov. Det er viktig at vi fremover vil fortsette å rendyrke våre kompetanseområder. Dermed vil kundene våre få et enda bedre tilbud enn tidligere, som jeg gleder meg til å sette i gang med, sier, Andersen.

Norprodukter vil bli inkludert i holdingselskapet Nordic Demolition, som samler rive-selskapene i konsernet, og hvor Bjørn Arve Ofstad er styreleder. Transaksjonen er avhengig av godkjennelse fra Konkurransetilsynet og forventet gjennomføring er 2. september 2019.