Volkswagen åpnet karbonnøytralt datasenter på Rjukan.
Volkswagen åpnet karbonnøytralt datasenter på Rjukan.

VW åpnet karbonnøytralt datasenter i Norge

Volkswagen-gruppen åpnet  18. juni et nytt, klimanøytralt, datasenter på Rjukan. Anlegget er bygget på bare seks måneder, i samarbeid med den norske partneren Green Mountain.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den maksimale effekten på 2750 kilowatt vil bli brukt av Volkswagen og Audi til høytytende servere, som prosesserer krevende beregninger i den digitale kjøretøyutviklingen. Dette inkluderer simuleringer av krasjtester og virtuelle vindtunelltester.

- Vi støtter digitaliseringen på alle områder innen Volkswagen-gruppen. Med nye teknologier og digitale samarbeidsformer øker behovet for datakraft i selskapet. Derfor øker vi stadig kapasiteten vår, sier Mario Müller, sjef for IT-integrasjon og tjenester i Volkswagen-gruppen.

- For oss er både økonomiske faktorer og bærekraft sentrale aspekter. Det nye datasenteret i Norge innfrir begge. Driften er konstnadseffektiv og helt klimanøytral, fortsetter Müller.

Datasenter på Rjukan og i Island

Beregningene som skal gjøres for Volkswagen og Audi på Rjukan er komplekse og energikrevende. Outsourcing av dette til eksterne datasenter avlaster i stor grad den interne IT-infrastrukturen.

Lokalisering av datasentre i de nordiske landene er gunstig på grunn av den gode tilgangen på miljøvennlig energi, og omgivelser som kan brukes til effektiv kjøling. Det klimanøytrale datasenteret Volkswagen-gruppen allerede driver på Island (Reykjanesbær) er av omtrent samme størrelse som det norske senteret som nå åpnes, noe som sparer mer enn 6200 tonn CO2 per år.

Datasentre ved fabrikkene

Volkswagen drifter også datasentre «innenfor fabrikkgjerdene», ved mange av sine nasjonale og internasjonale anlegg.

Her brukes beregningskraften primært til forretningskritiske funksjoner, som produksjon, logistikk og salg. Volkswagen stiller høye krav til energieffektivitet også i disse datasentrene. Tiltak som indirekte fri kjøling, justering av kaldtvannstemperaturer og utstrakt bruk av energisparende systemer sørger for energieffektive datasenter også på sentraleuropeiske breddegrader.

Green Mountain

Datasenteret på Rjukan er bygget av Green Mountain, som har spesialisert seg på å levere datasenterkapasitet til internasjonale selskaper.

- Vi er veldig stolte av den tilliten Volkswagen-gruppen viser oss. Vi er trygge på vår strategi med å drifte fleksibel datakapasitet av topp kvalitet ved bruk av utelukkende fornybar energi, sier Tor Kristian Gyland, administrerende direktør i Green Mountain.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS