FLERE: Daglig leder Charles Galaasen ønsker seg 380 lærlinger innen 2023.

Fest for elever og lærlinger

NEBBENES (AT.no): For andre år på rad arrangerte Opplæringskontoret for service og samferdsel (OSS) sommerfest på Nebbenes langs E6 i Akershus.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Arrangementet er en sommeravslutning for både elever i den videregående skolen og lærlinger ute i bedriftene.

OSS dekker fylkene Oslo, Akershus og Østfold. Det er seks videregående skole med linjer som dekker transport- og logistikkfag i sitt område.

- Dette er en veldig hyggelig avslutning på skoleåret. Hit kom elever og lærlinger fra hele området, sier daglig leder Charles Galaasen i Opplærlingskontoret.

På parkeringsplassen utenfor den ene veikroa på Nebbenes var det rigget med langbord, stor scene hvor det var underholdning, og store griller det ble servert mat fra. Og i enden sto bilene til mange av lærlingene.

Vil ha flere

BAND: Med egne krefter var det konsert fra et lastebilplan. Selvfølgelig på et arrangement for elever og lærlinger i transportfag.

Tilsammen var det 100 skoleelever, 40 lærlinger og 40 fra lærebedriftene i tillegg til samarbeidspartnere som tok veien.

Det er 200 bedrifter som er tilsluttet Opplæringskontoret for Oslo, Akershus og Østfold. Av disse er det 110 bedrifter som har 200 lærlinger.

- Målet vårt er at det skal være 260 lærlinger neste år, og at det antallet har økt til 380 i 2023, sier Charles Galaasen.

VETERAN: Det er ikke bare Corvette-mopeden med plan Vidar Sand sitter på som er veteran. Hans firma C.P. Sand er veteraner på å ha lærlinger.

Lengst

En av de som har hatt lærlinger lengst, er Vidar Sand i C.P. Sand Transport i Enebakk. Helt siden lærlingeordningen ble innført i 1994, har hans bedrift hatt lærlinger.

- Jeg prøvde å telle opp hvor mange lærlinger vi har hatt her forleden. Da jeg passerte 30 gikk det helt i surr, sier Vidar Sand og flirer.

Firmaet hans ble i vår nominert som en av tre kandidater til «Årets lærebedrift 2018». Selv om tilsiget av lærlinger allerede var bra i forkant, har det blitt enda bedre etter den fjæren i hatten.

Vidar Sand har stort sett tatt inn to lærlinger i året, men de siste årene har de vært oppe i tre i året. De aller fleste har kommet fra Oslo-området, og brorparten har blitt i firmaet også etter de har gått opp til fagprøven.

C.P. Sand har 24 biler og totalt 27 ansatte. De driver både med distribusjon-, container- og tippbiler.

- Lærlingene gir noen utfordringer, men samtidig gir de mye inspirasjon og kommer med mange ideer, sier Vidar Sand.

Powered by Labrador CMS