AVTALEN: Direktør Peter Joosten i Knapen Trailers (midten) bekrefter avtalen med eier og direktør Bernard Krone (til høyre) og styreformann Alfons Veer i Krone Holding.

Krone kjøper Knapen

Den tyske påbyggprodusenten Krone har inngått avtale om å overta nederlandske Knapen Group, inkludert datterselskapene Knapen Trailers, Knapen Service BV og Trailned BV.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Avtalen krever godkjennelse fra de respektive landenes konkurransemyndigheter.

Knapen er markedsleder på bygging av selvlastende Moving Floor-løsninger, og selskapet blir del av Krone-konsernet som er en av Europas ledende påbyggere av nyttekjøretøyløsninger. Kjøpet vil styrke den samlede selskapsgruppen, heter det.

Avtalen mellom de to familieeide selskapene, er at Krone også overtar Knapens fabrikker og ansatte. 

Knapens Moving Floor

Etter avtalen, skal Knapen fortsette som et individuelt selskap innen Krone-gruppen. Lederteamet fortsetter, og virksomheten skal drives ut fra hovedkontoret i Deurne i Nederland med basis i den spesialiserte arbeidsstokken.

Knapen skal fortsette med sine spesialiteter med å bygge Walking Floor-trailere, basert på aluminium materiale.

Også merkenavnet Knapen Trailers blir beholdt.

Krone-gruppen

Krone Commercial Vehicle Group, er det av Bernhard Krone Holding SE & Co. KG som har hovedkvarter i Spelle i Tyskland. Det familieeide selskapet ble etablert i 1906, og ble en av de ledende operatørene i landbruksmaskinmarkedet og produsent av semihengere og hengere for vekselflak. I 2018 ble det produsert 43.000 rullende enheter og 11.000 vekselflakhengere.

Det arbeider i dag 6000 personer innen Krone-systemet, og med Knapen-kjøpet blir det økning både i mannskap og produksjonsområder.

Powered by Labrador CMS