Den polske sjåføren av denne polske trekkvogna med norske stjålne skilt påsatt ble stoppet på grensen ved Røros i et forsøk på å smugle over 15.444 liter øl til Norge.

Mistet retten til å kjøre i Norge for alltid

Sa han ikke visste hva han fraktet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

En polsk mann ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Han ble også fratatt retten til å kjøre bil i Norge for alltid.

Bakgrunnen for den strenge dommen, var at det polske vogntoget han kjørte ble stoppet på Vauldalen tollsted i Røros, mandag 6. mai, med stjålne norske skilt påsatt og 15.444 liter ufortollet øl i lasten.

- Dommen sender et signal om at det er et strengt straffenivå for organiserte kriminelle som smugler inn til Norge. Forhåpentligvis kan dette ha en forebyggende effekt, sier politifullmektig ved Trøndelag politidistrikt og aktor, Trygve Angen, til NRK.

Retten kan ikke se at dom på tap av føreretten for alltid vil være et uforholdsmessig inngrep sett i lys av sakens alvor, står det i dommen.

I retten hevdet sjåføren at han ikke visste hva han fraktet, og at han ikke visste hvor han skulle fordi han fulgte en forhåndsinnstillt GPS. Dette ble ikke trodd i retten.

Mannen har tatt betenkningstid, for å vurdere om han vil anke dommen.

Les mer om saken på NRK.

Powered by Labrador CMS