BYTTER: Waldemar André Christensen går av som sjef for Volvo Norge for å salgsansvarlig for Volvo i hele Europa.
BYTTER: Waldemar André Christensen går av som sjef for Volvo Norge for å salgsansvarlig for Volvo i hele Europa.

Slutter i Volvo Norge

Adm.direktør i Volvo Norge AS, Waldemar André Christensen (45), slutter i stillingen for å bli kommersielt ansvarlig for alt salg i Europa for Volvo lastebil.

Publisert

Waldemar André Christensen har vært adm. direktør i Volvo Norge de siste tre årene etter at overtok etter Erik Engelien. Da kom han fra stillingen som salgsdirektør i Volvo, men han begynte i selskapet i 2011 som produktsjef og har hatt flere jobber der.

Den nye tittelen til Christensen blir Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe. Han vil jobbe med hovedkontoret i Gøteborg som base og begynner allerede neste uke.

Waldemar Andre Christensen går inn i ledergruppen i Volvo Trucks Europe, og vil rapportere til Helené Mellquist som tidligere i år tiltrådte som Sales President i Volvo Trucks Europe.

Familieråd

- Dette har vært en prosess som startet i vår. Det er en gylden mulighet jobbmessig som jeg ikke kunne si nei til. Eneste spørsmål var om familien også ville dette, sier Waldemar André Christensen til AT.no.

Etter et lite familieråd ble de enige. Waldemar flytter til Gøteborg over nyttår, mens familien etter planen kommer etter til sommeren når den eldste datteren i familien er ferdig med barneskolen.

Det viktigste lastebilmarkedet for Volvo

TRER INN: Karstein Ahlin bli fungerende adm. direktør i Volvo Norge.
TRER INN: Karstein Ahlin bli fungerende adm. direktør i Volvo Norge.

- Waldemar vil bli en viktig ressurs i min ledergruppe. Han har i flere år vist glimrende resultater for Volvo Norge, og tar med seg markedskunnskap, kundeerfaring og mye energi som trengs for å ta større markedsandeler i Europa, sier Mellqvist.

Hun har gjort store omrokkeringen og fått inn en annen kompetanse i ledergruppen i Volvo Europa.

Det er europeiske markedet er det desidert viktigste lastebilmarkedet for Volvo Trucks. Det blir nå Christensens ansvar å sørge for å holde på og økte markedsandelene i dette markedet. Det er mørke skyer over horisonten den europeiske lastebilbransjen fremover, og Christensen mener det vil bli lavere aktivitet i markedet.

Volvo Norge, som er heleid av Volvo Trucks, vil begynne rekrutteringen av ny administrerende direktør med en gang. Frem til en ny direktør er på plass vil servicemarkedsdirektør Karstein Ahlin fungere i sjefsjobben. Waldemar André Christensen vil sitte med det formelle ansvaret ut 2019, men Ahlin vil ha det daglige ansvaret. Ahlin har jobbet i Volvo Norge siden januar 2014, og har hatt ansvaret for servicemarkedet de siste tre årene.