TN Vangs Mekaniske Verksted, som designer og produserer tilhengere og bilpåbygg til spesial- og tungtransport er en av eierne i det nyetablerte selskapet Norwegian Trailer Systems som skal lage dumper- og maskinhengere til traktorer.

Nytt selskap skal produsere dumper- og maskinhengere

Ambisjonen er å utvikle en serie norskproduserte, høykvalitets dumper- og maskinhengere til traktor. Hengerne skal i første omgang selges på det norske markedet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

De norske selskapene Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted går nå sammen og etablerer et selskap som skal produsere tilhengere for det norske landbruks- og entreprenørmarkedet. Felleskjøpet blir forhandler av de nye hengerne.

Det nyetablerte selskapet, Norwegian Trailer Systems, ble offentliggjort forrige uke. I tillegg til Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted, eies selskapet av partnerne Ritek og Svein Eggen Holding.

Selskapet etablerer et langsiktig samarbeid med Felleskjøpet som skal resultere i norske industriarbeidsplasser. Ambisjonen er å utvikle en serie norskproduserte, høykvalitets dumper- og maskinhengere til traktor. Hengerne skal i første omgang selges på det norske markedet.

Skal møte tøffe krav med kvalitet og innovasjon

De nye hengerne designes i henhold til det nye regelverket fra EU, som stiller tøffere krav til

TN Vangs Mekaniske Verksted

T. N. Vangs Mekaniske Verksted ble etablert i 1948 og ligger i Inderøy kommune. Vangs designer og produserer tilhengere og bilpåbygg til spesial- og tungtransport. Vangs har som motto at de produserer det kunden har lyst på, så produktene skreddersys til kundene etter ønsker og behov.

blant annet bremsesystem og sikkerhet.

Duun Industrier

Duun ble etablert i 1956 og utvikler, designer og produserer alle sine produkter ved eget fabrikkanlegg i Åsen i Trøndelag. Dagens produktportefølje består av traktordrevne gjødselpumper, propellomrørere, traktorskjær, sandstrøere, snøfresere, vedmaskiner og utstyr i tillegg til underleveranser.

I tillegg til at de nye produktene skal imøtekomme nye sikkerhetsforskrifter, legges det vekt på brukervennlighet, bærekraftig produksjon og innovative løsninger som gir produktene lang levetid.

- Vi ser frem til å kunne tilby en ny serie norskproduserte høykvalitetshengere. Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted er begge solide norske selskaper med sterke røtter i markedet. Vi opplever at selskapene utfyller hverandre meget godt, og har stor tro på at vi med dette ytterligere vil styrke vår markedsposisjon i anleggssegmentet, sier Hans Petter Eik, kategori- og markedssjef i Felleskjøpet Agri.

På markedet i løpet av 2019

Den første modellen er på tegnebrettet, og skal presenteres for markedet i løpet av høsten:

- Den nye porteføljen av hengere skal utvikles i nært samarbeid med brukerne. De skal først «prototypes», og deretter testes grundig av bønder og entreprenører, sier Svein Eggen, styreleder i Norwegian Trailer Systems.

Produseres i Trøndelag

Det er foreløpig ikke klart hva nye tilhengerserien skal hete. Det som imidlertid er sikkert er at hengerne skal utvikles og produseres i Trøndelag, der begge selskapene har sine røtter.

Styreleder er Svein Eggen. Han har over 30 års erfaring fra internasjonal offshore, olje- og gassvirksomhet. Han var President & CEO i Technip Offshore Inc. fram til 2005.

Før det hadde han ledende posisjoner i Aker-selskaper, herunder President & CEO i Aker Maritime ASA, og President & CEO i Aker Maritime Inc. i Houston, USA. I tillegg besitter han flere styreverv både i inn- og utland.

Powered by Labrador CMS