MAN TGM 18.290 levert til Breeze AS tidligere i år. Senere i høst og utpå nyåret får selskapet ytterligere ti MAN TGX med Euro 6D motorer.
MAN TGM 18.290 levert til Breeze AS tidligere i år. Senere i høst og utpå nyåret får selskapet ytterligere ti MAN TGX med Euro 6D motorer.

Ti nye MAN TGX til Breeze

- Breeze dekker i praksis mesteparten av kysten i Norge samt Hedmark og Oppland, sier Breeze-sjef Ole Kristian Ertsvik. Da kommer de nye bilene godt med.

Publisert

Ett av Norges største vaskerier, Breeze AS, har plassert en bestilling på ti MAN TGX hos MAN Truck & Bus Norge AS. To av bilene skal leveres nå i høst, de øvrige åtte innen 1. februar.

De to bilene som skal leveres først, er MAN TGX 26.430 som skal gå som single biler. De øvrige åtte er MAN TGX 26.470 hvorav flere skal operere med tilhengere. Felles for alle bilene, er at de har de nyeste variantene av D26-motoren som tilfredsstiller den alle nyeste og strengeste utslippskravene, Euro 6D.

Både skappåbygg og tilhengere blir levert av Ulefoss Skap AS. Tilhengerne har dører også i front, slik at vogntogene i sin helhet kan lastes og losses bakfra. Breeze har i dag rundt 20 lastebiler, og de nye lastebilene blir en kraftig fornyelse av kjøretøyparken. Selskapet har vært en god kunde for MAN Truck & Bus Norge AS gjennom mange år. Breeze fikk tidligere i år en MAN TGM 18.290 skapbil.

Dekker kysten i Norge

Ole Kristian Ertsvik, er tredje generasjon vaskerieier. Han tok over driften av vaskeriet på begynnelsen av 90-tallet, og under hans ledelse har det skjedd en betydelig ekspansjon.

Breeze har i dag vaskerier på fem steder, Oteren i Troms, Harstad, Bodø, Stranda i Møre og Romsdal, samt Jørpeland i Rogaland.

- I praksis dekker vi mesteparten av kysten, samt Hedmark og Oppland. Det er nesten bare Oslo og de nærmeste områdene vi ikke er inne i på en eller annen måte, sier Ertsvik.

Breeze har i dag rundt 150 ansatte spredd rundt om i landet.

Ekspansjonen, og den store geografiske bredden, har sammenheng med at Breeze har avtaler med store operatører innenfor reiselivsbransjen. Det gjelder blant annet Scandic, Norlandia, Hurtigruten, Compass Group, Torghatten og NHO Reiseliv Innkjøpskjeden. I tillegg er Breeze også en stor leverandør av vaskeritjenester når det gjelder offshore.

Historien

Selskapets historie startet en varm og skjebnesvanger vårdag i 1940. 15 tyske bombefly angrep Bodø, og 420 hus ble jevnet med jorden. En av bygningene tilhørte Farvemester Johnsen hvor Kristian og Jensine Ertsvik jobbet.

Ekteparet klarte seg, men sto uten arbeid og inntekt. Et snaut år senere åpnet de Bodø Garderoberenseri i Rådhusparken, et beskjedent vaskeri i ei lita brakke, hvor de jobbet, bodde og levde sammen med sønnen Ole Petter.

Kristian døde i 1956 og sønnen tok over virksomheten. Etter et år med påbygging og oppussing sto et nytt vaskeri klart. Ole Petter bodde vegg i vegg med vaskeriet slik generasjonen før han, sammen med kona og etter hvert tre barn.

En av dem er Ole Kristian som tok over driften på begynnelsen av 90-tallet. Vaskeriet var lenge kjent under navnet Salten Vask og Rens. Ole Kristian har ambisjoner om å lede utviklingen innen vaskeribransjen, og navnet blir endret til Breeze AS.

Breeze er en forkortelse for selskapets kjerneverdier som er Banebrytende, Respekt, Entusiastisk, Endringsvillig og Zero Emission. Breeze har et uttalt mål om å bli Norges første og beste økovaskeri og levere rene tjenester til helsesektoren, hotell- og restaurantvirksomheter og bedrifter.