403 METER: Totalt er leng­den på kjempetransportørene i Sverige hele 403 meter.

Monster-transportører

Nordic Bulk satser stort i Sverige, og nå bærer det frukter. Blant annet har Sandnes-selskapet bygget to monster-transportører i 20 meters høyde!

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Transportørene er bygget på gjenvinningsanlegget til D.A Mattsson utenfor Stockholm, og har samlet lengde på 403 meter. Anlegget kjøres i gang i slutten av oktober 2019, og da skal det transportere gjenvunnet masse fra et stort CDE-vaskeanlegg.

- Den store transportøren for D.A Mattsson var det første prosjektet vi har levert
i Sverige på ti år, sier daglig leder Peder Egeland i Nordic Bulk.

Vant på løsning

- D.A. Mattson sier de valgte oss på grunn av løsningen. Vi har fått skryt for at logistikk, værforhold og vedlikehold var gjennomtenkt, sier Egeland.

Egeland påpeker at satsingen i Sverige gjøres skritt for skritt, og at nye oppdrag ikke må gå på bekostning av kvaliteten på løsningene på det de leverer.

- På sikt ønsker vi å levere fremtidsrettede løsninger over hele Skandinavia. For å komme dit, må hovedfokuset være å levere prosjekter vi kan stå inne for, og som kundene er fornøyd med. Det er mye viktigere å levere gjennomtenkte løsninger enn å løpe etter omsetning, slår han fast.

Tar tid

Selskapet med hovedbase i Sandnes, har den senere tiden ansatt en rekke nøkkelpersoner som skal kvalitetssikre og utvikle prosjekter videre. Egeland sier dette er avgjørende for å ekspandere i Sverige.

- Ekte bærekraft bygges ikke over natta, vi går i det tempoet som er nødvendig for å levere skikkelig. Når det er sagt, gleder vi oss enormt til å se hva vi kan få til sammen med svenske aktører, sier Egeland.

Mer jobb?

Nå har det faktisk kommet inn en ny forespørsel på fire transportører fra Sverige.

- Vi er kun i tilbudsfasen, og vet ikke om vi får jobben, men det er uansett spennende å se at det svenske markedet er åpent for å bruke norske aktører til å bygge anleggene sine, sier Egeland.

Nordic Bulk har i en årrekke solgt reservedeler som ruller, skraper og sikteduker til Sverige, men har ikke fått ordentlig fotfeste på prosjektering og konstruksjon av nye anlegg. Nå håper de at det skal snu.

 

STILLING LEDIG:
RESIRKULERT MASSE: Transportbånd-systemet skal håndtere vasket masse som kommer fra et store CDE-vaskeanlegg.
DIMENSJONER: Dette bildet viser dimensjonene på anlegget Nordic Bulk har levert i Sverige.
20 METER HØYE: Menneskene under transportøren blir ganske små. Transportbåndet er på 20 meters høyde!
Powered by Labrador CMS