«Husmoras» faste fører, Espen A. Holte (t.v.), sammen med svenske Mikael Hägglund som er førerinstruktør for Caterpillar.

Tilbakeblikk: «Husmora» til Hæhre

ARTIKKEL FRA A&T NR. 5, 2007: Må hell og lykke følge deg på alle dine anlegg. Dermed ble champagneflasken sendt med full kraft inn det kraftige brystpartiet på «Husmora» som ikke foretrakk en mine.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Sak fra Anlegg&Transports rike arkiv, til glede for nye lesere (A&T nr 5, 2007):

Med brynje i stål og over hundre tonns matchvekt, skal det mer til enn en skarve sjampisflaske for å skake opp Hæhre Maskinutleies nye dronning, Cat-dozeren D11R på 110 tonn.

Det var adm. direktør Inge Stensland, Pon Equipment AS, som foretok den høytidelige dåpen da Hæhres nye Cat-gigant tok sine første skjær på Gardermoen tidlig i mai. Der skal Husmora til Hæhre «bane vei» for en ny parkeringsplass for tusen biler. I slutten av juni flyttes hun til Vestby i Akershus hvor et 140 mål stort industriområde skal opparbeides og planeres.

Jordmassene er svært så «føyelige» når 110-tonneren med 850 hestekrefter begynner å skyve med sitt 35 m3 store skjær.

«Baner vei»

Maskinoverrekkelsen feires med en stor bløtkake. Fra venstre: Frank Ole Sørensen, daglig leder i Hæhre Maskinutleie AS, og adm. direktør Inge Stensland, Pon Equipment AS.

- Vi synes «Husmora» er et passende navn. Det er husmora som baner vei, som rydder opp, sier Frank Ole Sørensen, daglig leder i Hæhre Maskinutleie.

D11R er den største i dozer-serien til Caterpillar, og Hæhres nye dozer-koloss er den andre D11R i kongeriket. Leonhard Nilsen & Sønner AS kjøpte den første som går i kullasting på Svalbard.

Espen A. Holte har god utsikt fra førerhytta.

Den nye damen til Vikersund-firmaet, er utstyrt med 9000 mm belteplater og et 35 m3 U-skjær som veier ca. 13 tonn. Med skjær og ripper, veier dozeren ca. 110 tonn. Nok krefter besørges av en 35 liter Cat-motor på 850 hk.

Dyktig fører

«Husmoras» faste fører er Espen A. Holte i Hæhre Entreprenør. Han har i tre dager gjort seg kjent med den ferme damen sammen med svenske Mikael Hägglund.

Navnet ble Husmora.

Han og faren driver maskinentreprenørfirma i Lycksele i Lappland og har en maken «husmor» i sin maskinpark. Firmaet kjøpte sin D11R ved årsskiftet 2000/01, og «Mikke» har atskillige timer bak spakene på Cat-kjempen.

- Espen er en dyktig dozerfører; jeg har «inte haft så mycket att göra» under mine tre dager her, sier «Mikke» Hägglund som har vært førerinstruktør/demo-kjører på Cat-senteret i Malaga.

Caterpillar benytter fortsatt lapplendingens store kjøre-/maskinkunnskap for konsulentoppdrag verden over.

40 nye Cat-maskiner

Med den nye kjempe-dozeren, har Hæhre Maskinutleie nå 11 Cat-dozere; de øvrige ti er åtte D6R (27 tonn) og to D8R (40 tonn).

Men fem nye Cat-dozere er bestilt; to D6R og tre D8T. Disse inngår i Hæhres kjøp/bestilling av ca. 40 Cat-maskiner regnet fra Vei og anlegg i fjor og frem til nå.

Hæhre Maskinutleie har totalt 150 maskiner fra 5 tonn og oppover til «Husmora» på 110 tonn.

Powered by Labrador CMS