VEILEDNING: De besøkende fikk god veiledning av Pon-folk da de testet ut maskiner på anlegget til Øynebråten Transport AS på Jessheim.

Hjullasterdager på Jessheim

JESSHEIM (AT.no) Pon Equipment AS arrangerer egne hjullasterdager for kunder som kan teste ut maskinene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Datoene for arrangementet er torsdag 31. oktober og fredag 1. november fra 10-18 begge dagene. Til dette har Pon fått låne anlegget til Øynebråten Transport AS på Jessheim som ligger et langt steinkast nord for Gardermoen flyplass.

Maskinene

Pon tok med et kobbel hjullastere som kunne testes ut i sand- og grus på Øynebråten-anlegget. Maskinlisten besto av følgende lag: Cat 918M, Cat 926M, Cat 930M, Cat 950M og Cat 972M XE. Sistnevnte er selve godbiten av testmaskinene, og representerer en maskinteknologi som Caterpillar selv omtaler som «100% power, 25% lavere forbruk».

CAT 972M XE: Denne maskinen inneholder litt ekstra som reduserer forbruket betydelig.

Maks 1600 o/min

MASKINER I KØ: Pon hadde med et godt utvalg maskiner til testing.

Maskinen har hydrostatisk drivlinje i kombinasjon med en mekanisk drivlinje. Maskinen kjøres på maks 1600 o/min mot normalt et sted mellom 2000 og 2200 o/min på «konvensjonelle» drivlinjer. XE har ikke konverter, og her ligger mye av besparelsen. Grovt regnet sies det at med en gang man setter på en konverter, så øker drivstofforbruket med 20%.

MAN: To MAN Hydrodrive tippbiler er også på plass. Her MAN TGS 35.500 HBL 8x6

MAN Truck på plass

Foruten hjullastere hadde MAN Trucks Norge AS to Hydrodrive-tippbiler på plass som de besøkende fikk anledning til å teste. Bilene er MAN TGS 26.500 HBL 6x6 og MAN TGS 35.500 HBL 8x6. MAN Trucks Norge har ved flere anledninger samarbeidet med Pon på lignende arrangementer, senest i sommer.

Åpne dager

Samtidig som Pon arrangerte hjullasterdager på Jessheim, arrangerte Pon Equipment åpne dager ved hovedanlegget på Berger. Torsdag 14-18 og fredag 10-14 er det altså åpent hus ved hovedanlegget til Pon på Berger.

Powered by Labrador CMS