Jarle Edgar Gausen ble tildelt æresmedlemskapet av Anne Kathrine Kalager, styreleder i NFF, ved åpningen av Fjellsprengningsdagen i Oslo 21. november 2019.

Ble æresmedlem etter få år i NFF

OSLO (AT.no): Årets æresmedlemskap i Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) gikk til Jarle Edgar Gausen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Årets æresmedlemskap i NFF gikk til en kandidat som har bidratt til norsk tunnelbransje på en litt annerledes måte enn mange av de tidligere æresmedlemmene.

Det nye æresmedlemmet, Jarle Edgar Gausen, har ikke vært medlem i NFF så lenge, noe som er uvanlig ved utnevnelser av æresmedlemmer. Han ble medlem i 2015.

Gausen har likevel gjort seg bemerket gjennom lang og iherdig innsats for foreningen både gjennom faglige innspill og sekretærarbeid for diverse håndbøker.

Han beskrives som svært maskinfaglig dyktig og har vært gjennom de fleste stillinger som begynner med maskin: Maskinoveringeniør, maskinsjef og maskindirektør for å nevne noen.

Han gikk på maskinlinjen på Trondheim Tekniske Skole, og har siden det vært en særdeles viktig bidragsyter hva gjelder å ta vare på og videreformidle den norske anleggskulturen.

Gausen har også vært sentral i å få på plass både små og særdeles store gjenstander til Fjellsprengningsmuseet på Hunderfossen.

Powered by Labrador CMS