Anders Nordhagen er en av dem som har fått prøve lastebilen de to ukene den var hos NCC.

NCC fikk låne lastebil på biogass

I to uker før jul lånte NCC Område Oslo en lastebil som går på biogass for å teste «morgendagens kjøretøy».

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I 2025 skal alle bygg- og anleggsplasser i Oslo kommune være utslippsfrie.

Biogass produseres av matavfall og andre biomasser og bidrar dermed til reduserte utlipp av CO2.

- Det er Østfold fylkeskommune som har kjøpt en lastebil, som de låner ut gratis til de entreprenørene som ønsker det. Vi har fått låne den i to uker før jul, for å teste den, sier områdesjef i NCC, Svein Nilsplass.

Anders Nordhagen er en av de som har fått prøve lastebilen i løpet av de to ukene, og han jobber for øyeblikket på prosjektet i Nordlieveien, et VA-prosjekt for Oslo kommune.

- Det er klart jeg har vært spent på hvordan denne bilen fungerer når vi laster den opp mot egen grense. Denne bilen har 410 hestekrefter, og det er litt under de vi er vant med. Det som er veldig behagelig med denne bilen er lydnivået, det er stille og rolig i hytta. Og når forskjellen ligger i utslipp, er det jo klart at dette er en klar forbedring fra tunge dieselmotorer, sier Nordhagen.

NCC jobber kontinuerlig med å finne løsninger for et mer bærekraftig samfunn. Det medfører at alle må ta et grep i sin hverdag. Svein Nilsplass har en klar formening om dette.

- I disse dager handler det om å henge med. Vi i NCC er nødt til å ta grep for å få ned utslippene våre. Vi jobber med dette hver dag, og jeg er stolt av å jobbe i en bedrift som tar dette såpass på alvor, sier Nilsplass.

Powered by Labrador CMS