Asfalt Remix AS har lagt ned betydelige ressurser på ISO-sertifisering 9001 Kvalitetsledelse og 14001 Miljøledelse med god støtte av daglig leder Arild Gustavsen i Argus AS (t.v). Revisor Kjell Trondal  (nr 2 fra venstre) mener mener Asfalt Remix hadde et godt utgangspunkt for ISO-sertifisieringen. Daglig leder Per Brynildsen (t.h) og markedssjef Eyvind Brynildsen (i gul refleksjakke) mener selskapet nå er rustet for fremtiden.
Asfalt Remix AS har lagt ned betydelige ressurser på ISO-sertifisering 9001 Kvalitetsledelse og 14001 Miljøledelse med god støtte av daglig leder Arild Gustavsen i Argus AS (t.v). Revisor Kjell Trondal (nr 2 fra venstre) mener mener Asfalt Remix hadde et godt utgangspunkt for ISO-sertifisieringen. Daglig leder Per Brynildsen (t.h) og markedssjef Eyvind Brynildsen (i gul refleksjakke) mener selskapet nå er rustet for fremtiden.

Møter fremtiden med ISO-sertifisering

Ambisjonene er krystallklare i entreprenørselskapet Asfalt Remix AS i Våler i Østfold.

Publisert

Med ISO-sertifisering i kvalitetsledelse og miljøledelse skal selskapet være helt i front innenfor sitt virksomhetsområde innen norsk anleggsnæring. Sertifiseringen er imidlertid et tveegget sverd, mener daglig leder Per Brynildsen.

Det er gått 25 år siden Per Brynildsen etablerte Asfalt Remix AS med en fresemaskin og ingen oppdrag. Men oppdragene kom og etter hvert som virksomheten vokste valgte Brynildsen i 2011 å selge 75 prosent av aksjene til finske Lemminkäinen, som igjen ble en del av YIT Norge.

Etter sju år på utenlandske hender valgte Brynildsen å kjøpe tilbake firmaet, fordi han så at potensialet var langt større enn hva de utenlandske eierne maktet å få ut av virksomheten.

Rundet 100 millioner i omsetning

- Jeg er en bedriftsleder som alltid ser muligheter, og da vi i fjor rundet 100 millioner kroner i omsetning nådde vi et mål som for noen år siden bare var en drøm. Drømmen ble oppnådd fordi firmaet består av en miks av dyktige fagfolk og «bakkemannskaper» full av energi og vilje til å bevise at de er noe selv om eksamenspapirene har mange hull og livet ikke alltid har vært like lett, sier han.

- Vi er en stor familie som legger sjela vår i jobben og i arbeidsplassen. Dessuten er vi bevisst på at hver enkelt medarbeider skal kjenne på lokal tilhørighet og at de bidrar positivt inn i sine lokalsamfunn, enten de kommer fra Våler eller Ungarn.

- Hos oss ser vi «hele mennesket», og er det noen som trenger litt ekstra hjelp til å få livet sitt opp og gå, ja så tar vi den investeringen med glede, legger junior og markedsansvarlig Eyvind Brynildsen til.

Asfalt Remix AS, med sine 55 medarbeidere, er landets største aktør innen fresing av asfalt og betong. Når selskapet nå har lagt ned betydelige ressurser på ISO-sertifisering 9001 Kvalitetsledelse og 14001 Miljøledelse, er det fordi de også rent formelt vil bevise at de er en seriøs markedsaktør.

- Gjennom denne prosessen har vi kvalitetssikret oss både på ledelse og miljø og kan dermed innfri alle krav som måtte komme fra myndighetene og de store oppdragsgiverne, slår to blad Brynildsen fast.

Sertifiseringsprosessen

Asfalt Remix AS har engasjert Argus AS som systemansvarlig i sertifiseringsprosessen.

Argus AS, med hovedkontor i Skien og avdelingskontorer i Bergen og Rekdal utenfor Molde, har de siste tolv årene utviklet et samarbeid med flere akkrediterte sertifiseringsorganer.

- Vi har bidratt til at et hundretalls mellomstore virksomheter i bygg-, anlegg og transportnæringen i dag er ISO-sertifisert. Vi tror ingen andre konsulentselskap arbeider på den måten vi gjør det. Vi tar hånd om hele prosessen når kunden ønsker vår bistand, sier daglig leder Arild Gustavsen.

Egenutviklet dataverktøy

Asfalt Remix' markedsansvarlige og IT-sjef, Eyvind Brynildsen, har utviklet sitt eget dataverktøy, iFlow. Dette er et nettbasert planleggingsverktøy som er spesialtilpasset transport- og entreprenørbransjen.

Gjennom noen få tastetrykk har bedriften til enhver tid en oppdatert fremdriftsplan, hvor man ser hvilke personer som skal utføre de forskjellige oppdragene til dato og klokkeslett. Samtidig har bedriften digital kontroll på avvik og historikk på alle utførte jobber. Maskinparken kan også styres på en måte som fører til mindre dødtid, kortere transportetapper og dermed en mer effektiv arbeidsdag og bedre inntjening.

- Vi har mye og kostbart utstyr, og nøkkelen til sunn økonomi er effektiv og miljøvennlig utnyttelse av maskinparken, understreker Eyvind Brynildsen.

Systemet benyttes i dag av en rekke selskaper i BA-næringen.

Må forstå hensikten

Argus AS har på sin side engasjert revisoren Kjell Trondal til å kvalitetssikre og utstede ISO-sertifikatene.

- Vi er opptatt av at bedriftens medarbeidere forstår hensikten med standardene for ISO-sertifiseringen. Dermed har vi lagt vekt på en praktisk tilnærming i vårt arbeid. Vi har gått grundig inn i de støtteverktøyene som er nødvendig for en sunn og god drift av selskapet i alt fra HMS til økonomistyring, materiell, HR og kommunikasjon, måling av kundetilfredshet og avvikssystemer, forklarer Trondal.

- Et ISO-sertfikat kan sammenlignes med et førerkort. Det er en langvarig prosess. Det tar tid å bli en god sjåfør, og derfor blir firmaet fulgt opp med oppfølgingsrevisjoner de to nærmeste årene før det blir aktuelt med en re-sertifisering etter tre år.

Hele ideologien er at man skal dokumentere kontinuerlig forbedring. Asfalt Remix har et meget godt utgangspunkt. Selskapet har den nødvendige forståelsen for selve sertifiseringen når det gjelder effektiv styring og bedring av kvalitet i kombinasjon med besparelser i drift og miljø, sier Trondal.