Gir kundene CO₂-regnskap på asfaltjobber

NCC Industry har utviklet en CO₂-kalkulator som beregner den faktiske CO₂-besparelsen ved å benytte NCC Green Asphalt i asfaltprosjektene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Dermed kan kunden presenteres et CO₂-regnskap for asfaltprosjektene NCC gjennomfører, skriver selskapet i en pressemelding.

Metoden CO₂-kalkulatoren bygger på, er en rekke faktorer i asfaltproduksjonen:

Hvilket asfaltverk som velges, hvor mye gjenbruksasfalt som benyttes, produksjonstemperatur og hvilken brenselstype som blir benyttet. Dataene fra produksjonen sammenlignes videre med en «tradisjonell asfaltproduksjon».

NCC har tilbudt markedet i Norden lavtemperaturasfalt (LTA) og den patenterte produksjonsmåten NCC Green Asphalt i en årrekke. Med det nyutviklede CO₂-regnskapet, tar NCC asfaltproduksjonen et skritt videre ved at produksjonsmetoden og asfaltproduktet nå integreres i større grad enn tidligere.

- Vi har jobbet med å utvikle gode og bærekraftige asfaltløsninger i lang tid. Når vi nå presenterer en CO₂-kalkulator og et CO₂-regnskap for asfaltprosjektene vi gjennomfører, mener jeg at vi bidrar til å drive utviklingen et viktig skritt videre. Vi stiller krav til oss selv og bidrar til at våre kunder får dokumentert sine CO₂-utslipp på en svær god måte, sier direktør i NCC Industry, Joar Caspersen.

NCC har asfaltvirksomhet i alle de nordiske landene og CO₂-kalkulator og CO₂-regnskap for asfaltprosjektene blir i disse dager lansert i alle land.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS