Fords nyutviklede pustemaske, Powered Air Purifying Respirator, for helsepersonell.
Fords nyutviklede pustemaske, Powered Air Purifying Respirator, for helsepersonell.

Ford lager masker, og frakker av kollisjonsputer

Ford utvider produksjonen av medisinsk utstyr: Nyutviklede beskyttelsesmasker og smittefrakker laget av kollisjonsputemateriale.

Publisert

Ford utvider sin produksjon av medisinsk utstyr for helsepersonell som jobber i førstelinjen, og pasienter som kjemper mot koronaviruset.

I løpet av de siste ukene har Ford produsert mer enn 3 millioner ansiktsvisirer ved sin fabrikk i Plymouth i Michigan, USA. Nå starter konsernet også produksjon av avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp (såkalt PAPR - Powered Air Purifying Respirator) for helsepersonell.

Disse skal settes sammen ved Fords Vreeland-fabrikk i Michigan. De skal kunne lage mer enn 100.000 av de heldekkende pustemaskene.

- Vi visste at for å gjøre vårt i kampen mot koronaviruset måtte vi yte vårt maksimale og samarbeide med eksperter for å utvikle helt nødvendig medisinsk utstyr fort. Bare i løpet av de tre siste ukene har vi ved hjelp av vår unike produksjonserfaring og innkjøps- og utviklingskompetanse startet produksjonen av medisinsk beskyttelsesutstyr, og bidratt til å øke produksjonen og tilgjengeligheten av respiratorer, sier vice president, Ford Enterprise Product Line Management, Jim Baumbick.

Ford-ansatte syr beskyttelsesfrakker av kollisjonsputemateriale.
Ford-ansatte syr beskyttelsesfrakker av kollisjonsputemateriale.

Smittefrakker laget av kollisjonsputer

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M. Ford bruker blant annet teknologi fra seteventilasjonen i pickupen Ford F-150.

3M og Ford vil donere alt de tjener på salg av PAPR til veldedige organisasjoner som deltar i kampen mot koronaviruset.

Ford har også i et samarbeid med Joyson Safety Systems tatt i bruk materialet som brukes i kollisjonsputer for å utvikle smittefrakker til helsepersonell - som kan brukes opptil 50 ganger.

Forrige uke ble det produsert 75.000 slike frakker. Målet er å produsere 1,3 millioner smittefrakker innen juli.

Produksjon av koronatester og respiratorer

Ford har også brukt sin ekspertise på masseproduksjon til å hjelpe selskapet Termo Fisher Scentific med å tredoble sin produksjon av koronatester – med oppstart fra neste uke.

En del av Fords fabrikk i Rawsonville i Michigan er i ferd med å bli ombygget for å kunne produsere respiratorer. I et samarbeid med GE Healthcare skal det produseres hele 50.000 respiratorer der før 4. juli. Også ved Fords fabrikk i Dagenham i Storbritannia gjøres det forberedelser for produksjon av respiratorer.