Fremtiden ser lys ut for Rana Gruber AS, og LNS, etter at multimilliardkonsernet Cargill fra USA har inngått en utviklings-/markedsførings-/ logistikkavtale med Rana Gruber.
Fremtiden ser lys ut for Rana Gruber AS, og LNS, etter at multimilliardkonsernet Cargill fra USA har inngått en utviklings-/markedsførings-/ logistikkavtale med Rana Gruber.

Rana Gruber har inngått gigantavtale

Rana Gruber AS, som eies av LNS Mining AS, har inngått en avtale med konsernet Cargill til en verdi på fem milliarder kroner, med dagens prisnivå, over fem år.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Rana Blad meldte dette først.

- Rana Gruber har vært i kontinuerlig drift i 56 år. I et stadig mer skiftende marked er det alltid viktig og riktig å tenke langsiktig. Samtidig har det vært viktig for oss å ikke gi fra oss styringen over egen virksomhet og utvikling. Denne samarbeidsavtalen med Cargill er i så måte en ideell avtale for Rana Gruber som bedrift, for de ansatte og for eierne. Vi har nå sikret oss for framtiden og får med en sterk internasjonal partner som skal ta Rana Gruber med inn i framtiden og kanskje også utvikle nye produkter. Vi ser alle fram til å jobbe tett sammen med Cargill og våre kunder i mange år framover, sier adm. direktør i Rana Gruber, Gunnar Moe, i en pressemelding.

Cargill har over 160.000 ansatte globalt og driver hovedsakelig forretning innen, og tilknyttet, matproduksjon og logistikk av mat. Konsernet har også teknisk ekspertise, risikostyringserfaring og salgs- og markedsføringskunnskap i verdens metallmarkeder, og har en flåte med over 600 frakteskip.

Arkivbilde (Grønland 2017) av Gunnar Moe, adm. direktør i Rana Gruber AS.
Arkivbilde (Grønland 2017) av Gunnar Moe, adm. direktør i Rana Gruber AS.

- Vi er glade for dette partnerskapet og ser frem til å bygge et langsiktig, bærekraftig samarbeid med Rana Gruber. Rana Gruber har demonstrert teknisk og driftsmessig kompetanse i verdensklasse i flere tiår og har hatt framgang i et raskt skiftende marked. Målet vårt er å låne ut vår tekniske ekspertise, risikostyringserfaring, samt salgs- og markedsføringskunnskap for å støtte Rana Gruber, slik at de kan fokusere på det de gjør best – deres kjernevirksomhet, gruvevirksomhet og å møte kundenes krav, sier Lee Kirk, administrerende direktør for Cargills Metals-virksomhet.

Med andre ord, Rana Gruber skal drive gruvevirksomhet og Cargill skal stå for blant annet risikovurdering, salg og distribusjon av malmen globalt.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS