Iveco leverte biogassbil til Mesta.

Daily på biogass til Mesta

Iveco har siden 1984 vært leverandør til Mesta. Nå leverer de for første gang en Daily biogassbil som primært skal brukes til vask av tunneler i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Iveco har levert over 150 biler til entreprenørkonsernet Mesta (tidligere Statens vegvesen). Nå leverer de den første biogassbilen, en Daily 65C14N med 8-trinns automatkasse.

Biogassbilen skal ha en CO2-reduksjon på opp til 95%. Bilen ble levert i april 2020 og er i bruk i Oslo.

- Biogassbilen skal primært brukes til vask av tunneler i Oslo kommune. Vaskebilen har en totalvekt på 6,5 tonn. Den er et godt tilskudd til nyttekjøretøyparken som sikrer en grønn profil, sier innkjøpsleder i Mesta, Dagfinn Jørgensen.

Remitek AS har levert komplett høytrykksanlegg drevet på gass til bilen. 

Bærekraft er konkurransekraft

Vaske-anlegget har en Kubota gassmotor som driver to høytrykkspumper. Pumpe nummer 1 har maksimalt trykk 200 bar og 16 liter i minuttet. Pumpe nummer 2 har maksimalt 140 bar og 40 liter i minuttet. Leveres med gassdrevet fyrkjele som sørger for varmt vann. Vanntank 2100 liter. Maskinen leveres med PLS-styring og M2M så leverandør Remitek kan gi nettbasert support på maskinen.

I Mesta er bærekraft en integrert del av forretningsdriften. En av de viktigste innsatsene for å bli mer bærekraftige, er å redusere klimagassutslipp. Mesta gjennomfører en modernisering av maskinparken og faser inn utslippsfrie kjøretøy, som biogassbilen Daily 65C14N.

- I årene som kommer, er vi overbevist om at bærekraft også er en konkurransekraft. Det store fremskrittet er først og fremst de vi skaper ved at både våre kunder, samarbeidspartnere og vi i Mesta stiller nye krav til bransjen, sier direktør for Bærekraft og Organisasjon i Mesta, Mai Oldgard.

- Vi hjelper våre kunder å ta gode valg, og vil gjerne utfordre og bli utfordret til å finne nye bærekraftige løsninger. Det er stort potensiale for innovasjon og grønnere løsninger i bygg og anleggsbransjen, og det er opp til oppdragsgivere og entreprenører å realisere de mulighetene som finnes, sier hun.

- Veldig fornøyde med å bidra

Leif Erik Nilssen, Key Account Manager, i Iveco Norge legger til at biogassbiler er et utmerket transportmiddel for virksomheter som har fokus på bærekraft i urbane områder:

- Det er en miljøvennlig bil som ikke går på kompromiss med høy prestasjon. Vi er veldig fornøyde med å bidra til oppgraderingen av Mestas grønnere nyttekjøretøypark og ser frem mot fortsettelsen, sier han.

Powered by Labrador CMS