NCCs asfaltfabrikk i Eikefjord har nettopp startet opp asfaltproduksjonen.
NCCs asfaltfabrikk i Eikefjord har nettopp startet opp asfaltproduksjonen.

NCC i gang med asfaltproduksjon i Eikefjord

NCC Industry har denne våren etablert en asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikken i Eikefjord har nettopp startet opp asfaltproduksjonen.

Publisert

Med nyetableringen av asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikk i Eikefjord (Vestland) står NCC Industry foran en tøff sesong hvor det skal konkurreres om asfaltjobbene og etablering i asfaltmarkedet i regionen.

Distriktssjef Lasse Tefre opplever at markedet har vært positive til en ny asfaltaktør.

- Vi har brukt mye tid på besøk hos entreprenører og andre kunder. Jeg opplever at markedet tar godt imot oss, sier han.

- Med asfaltfabrikken nå i drift skal vi levere kvalitetsasfalt til markedet. Vi har på grunn av koronasituasjonen blitt noe forsinket. Vi er derfor veldig glade for å være i gang, sier Marius Sande, distriktssjef for asfaltproduksjon i NCC Industry.

Denne uken er NCC Industry i gang med asfaltering for Kinn kommune på Svanøy utenfor Florø. 

Ordreboka

Ordreboka er ifølge Tefre fin og nå skal både oppkjørsler, parkeringsplasser og veistrekninger vil få asfalt fra asfaltfabrikken i Eikefjord.

I dag har NCC Industry 8 personer som jobber med asfaltlegging. I tillegg er det tre personer på asfaltfabrikken i Eikefjord. Lasse Tefre ser for seg at vi etter hvert vil være 15 – 20 personer som vil jobbe med asfaltlegging.

I tillegg til ansatte i NCC vil det også være involvert en del transportører til asfalttransport og mannskap i forbindelse med trafikkdirigering.

- Vet hva de snakker om

Etableringen av asfaltenhet i Førde og asfaltfabrikk i Eikefjord er en viktig satsing for NCC Industry, som med dette går inn en del av landet hvor de ikke har vært så sterke i asfaltmarkedet.

- Vi har fått på plass dyktige og erfarne folk på både asfaltproduksjon og legging, som vet hva de snakker om. Dette er en gjeng som med positiv drivkraft vil markere NCC på en svært god måte. Med asfaltfabrikken nå i drift, vil NCC for fullt starte opp en rekke store og små asfaltprosjekter utover asfaltsesongen, sier asfaltdirektør Joar Caspersen.