Salgskonsulent Thomas Nikolaisen i UCO (t.v.) og salgssjef Jarle Bjørløw i Volvo Maskin ved nymaskinen.

Volvo EC300EL Hybrid til UCO

Første utleieselskap med en hybrid Volvo 30-tonns gravemaskin

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I tråd med samfunnet ellers, øker stadig etterspørselen etter miljøriktige maskiner innen bygge- og anleggsbransjen. UCO har et mål om å bli bransjeledende innen miljø og gjør nå nok et grep for å begrense utslippene: Siste tilskudd blant de «grønne» maskinene, er en Volvo EC300EL Hybrid.

UCOs nye Volvo EC300EL Hybrid i arbeid.

Volvo EC300EL Hybrid

Vekt: 31.500 kg

Motor: Volvo D8J, steg V

Effekt: 243 hk

Skuffestørrelse: 1700 l

Løftekapasitet langs understell:

11.400 kg

Maks rekkevidde: 10,71 m

Bredde understell: 3,19 m

- Med en unik hydraulisk hybridteknikk, utnytter gravemaskinen bomsenkebevegelsen for å lade akkumulatorene. Energien som lagres, går via en hydraulikkpumpe som fører denne tilbake i hydraulikkresten – det er altså snakk om gjenvinning av energi, sier produktsjef for gravemaskiner i Volvo Maskin, Frode Andersen.

Hydraulisk hybrid

Etter en lengre testperiode på kontinentet, kunne man notere at drivstofforbruket sank med mellom 15 og 17% ved vanlig drift sammenlignet med en «konvensjonell» graver.

- Selv om dette altså ikke er en hybridmaskin i form av at den bruker elektrisk energi, så er det her snakk om hydraulikk under trykk som gjør at motoren går lettere og vi sparer energi, sier salgssjef for Sør-& Østlandet i Volvo Maskin, Jarle Bjørløw.

Denne 30 tonns store hybridmaskinen er blant de første som så langt er levert i Norge. Nå ønsker Volvo å høste erfaringer fra bruken av disse før de eventuelt velger å tilby tilsvarende teknologi på andre maskiner.

Jakter reduserte utslipp

- I UCO er vi vårt ansvar bevisst hva gjelder negative effekter på miljøet som følge av vår virksomhet. Vi er derfor hele tiden på jakt etter løsninger som reduserer utslippene og begrenser skadevirkningene. Det seneste året har vi gått til innkjøp av flere utslippsfrie maskiner, samt at vi tilbyr brakkerigger med solcelletak. I samarbeid med Volvo, vil vi fortsette denne trenden med flere miljøriktige maskiner. Med dette seneste tilskuddet, er vi på god vei, sier adm. direktør i UCO, Jostein Stormo.

Powered by Labrador CMS