Yankee er den parallelle taksebanen langs rullebanen på Ørland flystasjon. Taksebanen oppgraderes for å tilfredsstille krav både som taksebane for «alle» type fly – og som reserverullebane for jagerfly og taktiske transportfly. Prosjektet omfatter og fornyelse av tilførselstaksebane A4-A7, mellom Yankee og rullebanen.

Tore Løkke AS utvider taksebane Yankee

Veidekkes datterselskap Tore Løkke AS har vunnet konkurransen om å fornye og utvide taksebane Yankee med tilførselstaksebaner på Ørland flystasjon i Trøndelag for Forsvarsbygg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Oppdraget er verdt 148 millioner kroner pluss opsjoner.

Taksebane Yankee er parallell med rullebanen på Ørland flystasjon. Den skal renoveres og oppgraderes slik at den tilfredsstiller formelle Nato-krav som nødrullebane og reserve­rullebane for jagerfly og transportfly, samt oppfylle Nato-krav og Easa-krav til taksebane.

Arbeidet innebærer blant annet en utvidelse av bredden fra 22,5 meter til 33 meter, økning av bæreevnen, legging av kabelrør, kummer og drenering av overvann.

Oppdraget omfatter også fornyelse av tilførselstaksebanene A4-A7 mellom Yankee og rullebanen.

- Vi takker så mye for tilliten og oppdraget. Vi har hatt mange oppdrag på flyplasser rundt i Norge, også her på Ørland i forbindelse med utbyggingen og opprustningen av flystasjonen. Forsvarsbygg er en viktig kunde for Veidekke og oss, så denne kontrakten er vi veldig glade for, sier daglig leder Terje Bratberg i Tore Løkke AS.

Anleggsarbeidene starter i løpet av kort tid og skal pågå i et års tid.

Powered by Labrador CMS