Contexo jobbet blant annet på fv. 213 Skiftesvik-Marikoven for Vestland fylkeskommune da konkursen var et faktum for noen dager siden.
Contexo jobbet blant annet på fv. 213 Skiftesvik-Marikoven for Vestland fylkeskommune da konkursen var et faktum for noen dager siden.

Full stans på anleggene i Svelgen, Askøy og Åstranda etter konkurs

- Det viktigste for oss nå er å sikre sikkerheten til dem som ferdes ved anleggene våre, sier Gunhild Vangsnes, seksjonsleder i Vestland fylkeskommune.

Publisert

Fylkeskommunen har hatt kontrakt med konkursrammede Contexo på tre prosjekter; fv. 213 Skiftesvik–Marikoven på Askøy, fv. 614 Breivika-Svelgen i Bremanger og på bygging av to skredvoller på fv. 5730 i Åstranda i Hyen.

- Vi ble informert om konkursen på fredag, og vi har hatt kontakt med bostyrer gjennom helgen. Vi kommer til å varsle heving av kontraktene, sier Vangsnes.

Sikrer anleggsområdet

- Arbeidet med skredvollene i Åstranda skulle være ferdig i løpet av november. Det haster med å bli ferdig med skredvollene før snøen kommer. Vi jobber derfor hardt med å få på plass en alternativ løsning her, slik at de som bruker denne veien kan kjøre trygt til vinteren, sier Vangsnes.

Gang- og sykkelveien i Svelgen, og prosjektet Skiftesvik-Marikoven på Askøy er ca. halvveis.

- På prosjektet i Svelgen blir det gjort en innsats for å sikre anleggsområdet, som både har åpne grøfter og fjellskjæringer. Det same gjelder strekningen på Askøy, også der vil vedlikehold og sikring av veien bli ivaretatt, sier Vangsnes.