Contexo jobbet blant annet på fv. 213 Skiftesvik-Marikoven for Vestland fylkeskommune da konkursen var et faktum for noen dager siden.

Full stans på anleggene i Svelgen, Askøy og Åstranda etter konkurs

- Det viktigste for oss nå er å sikre sikkerheten til dem som ferdes ved anleggene våre, sier Gunhild Vangsnes, seksjonsleder i Vestland fylkeskommune.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Fylkeskommunen har hatt kontrakt med konkursrammede Contexo på tre prosjekter; fv. 213 Skiftesvik–Marikoven på Askøy, fv. 614 Breivika-Svelgen i Bremanger og på bygging av to skredvoller på fv. 5730 i Åstranda i Hyen.

- Vi ble informert om konkursen på fredag, og vi har hatt kontakt med bostyrer gjennom helgen. Vi kommer til å varsle heving av kontraktene, sier Vangsnes.

Sikrer anleggsområdet

- Arbeidet med skredvollene i Åstranda skulle være ferdig i løpet av november. Det haster med å bli ferdig med skredvollene før snøen kommer. Vi jobber derfor hardt med å få på plass en alternativ løsning her, slik at de som bruker denne veien kan kjøre trygt til vinteren, sier Vangsnes.

Gang- og sykkelveien i Svelgen, og prosjektet Skiftesvik-Marikoven på Askøy er ca. halvveis.

- På prosjektet i Svelgen blir det gjort en innsats for å sikre anleggsområdet, som både har åpne grøfter og fjellskjæringer. Det same gjelder strekningen på Askøy, også der vil vedlikehold og sikring av veien bli ivaretatt, sier Vangsnes.

Powered by Labrador CMS