Årets julehanden ble av den store sorten for AF Decom. Her er, fra venstre, Gunder Grimsrud (key account manager i Pon Equipment), Erik Skogheim (maskinsjef i AF Decom) og avtroppende key account i Pon Equipment, Pål Gunnar Brandvold. Foto: Pon Equipment
Årets julehanden ble av den store sorten for AF Decom. Her er, fra venstre, Gunder Grimsrud (key account manager i Pon Equipment), Erik Skogheim (maskinsjef i AF Decom) og avtroppende key account i Pon Equipment, Pål Gunnar Brandvold. Foto: Pon Equipment

AF med storhandel hos Pon

Pon Equipment og AF Decom ble like før julen ringer inn, enige om en storhandel av store maskiner og også en batterigraver.

Publisert

Enkelte går litt lengre i å handle harde pakker til jul en andre. AF Decom har ikke bare kjøpt harde pakker, men også store, mange og høye. Storhandelen består av større gravere, rivningsmaskiner, en større hjullaster og til og med en el-graver.

På grunn av økt oppdragsmengde og stor ordrereserve har AF Decom en såpass forutsigbar drift at de er villig til å investere i flere maskiner. Maskinpakken består også av mye spesialredskap, og spesielle finesser tilpasset for arbeidet de skal utføre. Her er det stort sett rivningsjobber som skal utføres. Derfor er både 75-tonneren (Cat 374) og 95-tonneren (Cat 395) bestilt med tiltbar hytte. Det er også bestilt to 50-tonnere og en 40-tonner med UHD (ultra high demolition aggregat).

- Tre slike maskiner på en handel er uvanlig. Her følger dertil utstyr med som inkluderer 12 stk. Cat rivningsklyper og knusere. sier key account manager Gunder Grimsrud i Pon Equipment.

I tillegg til rivningsmaskinene har AF Decom kjøpt Cat 340 (40-tonns graver) og 330 (30-tonner) med rettbom, samt en Cat 980M hjullaster (30-tonner). I tillegg har riksentreprenøren lagt inn en bestilling på 320 Z-line (Pons egen batteridrevne 25-tonns graver), men denne med forbehold om at Enova-støtte kommer i orden.

- Alle maskiner er bestilt med fullserviceavtale, sier Grimsrud.

- Løsningsleverandør

Adm. direktør Erik Sollerud i Pon, er strålende fornøyd med at handelen gikk i orden like før jul.

- Med det utbredte servicenettverket, og de dyktige mekanikere vi har i Pon, er jeg overbevist om at AF Decom vil få den forutsigbare driften de er avhengig av for å ta unna den oppdragsmengden de nå står foran, sier Sollerud.

- Jeg setter utrolig pris at AF Decom velger oss som løsningsleverandør, og ser frem til at vi kan fortsette å utvikle det gode samarbeidet og bistå dem fra sør til nord, med felles mål om å utvikle unike løsninger for deres behov, sier Pon-sjefen videre.

Apropos spesielle maskiner og løsninger. I august leverte Pon Norges første 340-graver med rettbom for rivningsarbeidet AF Decom utførte på Tøyenbadet i Oslo.

Flere store prosjekter

- Vi setter enormt pris på den tilliten AF Decom gir oss, ikke bare i å levere maskiner, men også til vårt serviceapparat. Jeg blir utrolig stolt av den organisasjonen jeg jobber sammen med, som daglig bidrar til at AF Decom har en stødig drift på maskinene, sier Grimsrud.

- AF Decom har den siste tiden sikret flere store prosjekter, i tillegg til god aktivitet på de tradisjonelle oppdragene. Som en følge av dette ser vi et behov for å styrke vår maskinpark, både med tradisjonelle maskiner, og med flere store spesialtilpassede maskiner for de aller tøffeste oppdragene. Organisasjonen til Pon svarte godt på vår forespørsel, både på spesifikasjon, tekniske løsninger og leveringstid. Vi har gjennom mange år god erfaring med Pon, og vi er sikre på at denne maskinpakken, med Pons servicenettverk i ryggen, skal innfri våre forventninger, sier direktør Amund Lien i AF Decom.

PS: Men AF Decom handler ikke alltid nytt. I februar i år sendte Pon ut en pressemelding om at AF fikk tilbake en Cat 330F langgraver 2007-modell, som hadde vært inne for en «skjønnhetsoperasjon» på Pons verksted.

Her er listen over de nyeste maskinene AF Decom kjøper av Pon Equipment:

  • 2 stk 352 UHD
  • 1 stk 340 UHD
  • 1 stk 340 med rettbom
  • 1 stk 330 med rettbom
  • 1 stk 374
  • 1 stk 395
  • 1 stk 980 hjullaster
  • 1 stk. 320 Z-line (med forbehold om godkjent Enova-støtte)
  • 12 stk Cat verktøy riveklyper og knusere
Powered by Labrador CMS