Fra venstre: Runar Stenerud, Peder Strømsvåg, Lars Stenerud og Knut Johan Stenerud. Signert avtale med Plasto AS. Foto: Roadtech

Mer penger til brøytestikker-satsing

Nå kommer det mer penger inn i RoadTech-satsingen på robotteknologi for automatisk utplassering og innhenting av brøytestikker.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

RoadTech har fått oppmerksomhet for sin satsing på denne teknologien som betegnes som nyskapende og bærekraftige løsninger. I 2019 gikk selskapet til topps i Næringsteft, en konkurranse om beste forretningsidé i regi av Sparebanken Møre, og i 2020 fikk selskapet sin første kommersielle avtale med entreprenørselskapet Svevia Norge AS

Vellykket emisjon

Denne høsten har RoadTech gjennomført en vellykket emisjon og samtidig etablert et industrisamarbeid som involverer hele Møre og Romsdal. Blant de nye eierne er Storvik AS på Sunndalsøra, Plasto AS på Åndalsnes og Amatec AS i Sykkylven. Alle tre selskapene vil samarbeide med RoadTech om utvikling og produksjon av neste generasjon av teknologien. I tillegg har selskapet AMA Andersen på Kongsberg deltatt i emisjonen. Gjennom sitt datterselskap Bryn Bydrift ønsker de å ta teknologien i bruk i sitt område. Eksisterende eiere har også bidratt med kapital i emisjonen».

Med høstens emisjon er det totalt hentet inn i overkant av 10 millioner kroner i finansiering for videre utvikling av selskapet i 2020. Den siste emisjonen er totalt på 5,9 millioner kroner, og er tilrettelagt av Converto AS i Ålesund.

Videre utvikling

Samarbeidet vil tilføre selskaper i hele fylket nye oppdrag i forbindelse med utvikling av nye løsninger for automasjon (Amatec), utvikling og produksjon av maskiner (Storvik) og produksjon av selve skruen til RT Skrubrøytestikke i resirkulerbar plast (Plasto). Pipelife Norge AS produserer røret til RT skrubrøytestikke i resirkulert materiale. Planene for 2021 er produksjon av flere RT Stikkemaskiner samt utvikling og testing av nye maskiner for automatisert vasking av veiskilt og kantstolper. På agendaen står også utvikling av en digital plattform som bl.a. skal gi brøytebilsjåførene assistanse ved brøyting på strekninger med vanskelige kjøreforhold og dårlig sikt.

Selskapets gründer, Peder Kr. Strømsvåg, ser med forventning frem mot samarbeidet, og ser starten på et nytt industrieventyr. Selskapet drives fortsatt fra Beiteråsen i Straumsnes, men i planene for 2021 ligger også prosjektering av et industribygg på Einset som skal bl.a. skal inneholde lokaler for produktutvikling samt oppbevaring og vedlikehold av brøytestikker i sommerhalvåret.

Dette sier partnerne

Konsernleder Stein Kjartan Vik i Storvik Gruppen AS sier «Storvik har stor tro på RoadTech. Selskapets teknologi og løsninger vil gi oss tryggere veier. Vi ser frem til å være med på å utvikle selskapet videre sammen med ledelse, ansatte og øvrige eiere»!

Daglig leder Roger Andersen AMA Andersen sier «vi har stor tro på RoadTech og selskapets teknologiske løsninger. RoadTech sin teknologi sammensatt med høye miljøhensyn er dette fremtiden innenfor drift/vedlikehold av veinettet. Vi ser frem til et solid og godt samarbeid i årene fremover».

Daglig Leder Lars Stenerud i PLasto AS sier «vi i Plasto gleder oss til å være med å utvikle og produsere for RoadTech. Sammen med de andre eierne vil vi bidra til tryggere veier og et mer miljøvennlig alternativ».

Daglig leder Steinar Fet i Amatec AS sier «Amatec har bistått Roadtech i utvikling og bygging av maskinene som har vært under testing og drift i 2019 og 2020. Vi har stor tro på konseptet med effektiv og miljøvennlig utsetting av brøytestikker, og ser frem til et spennende og fruktbart samarbeid videre».

Powered by Labrador CMS