Mudringsfartøyet Ceasar i aksjon i Harstad. Sjøentreprenøren et et selskap i NCC-konsernet som er spesialister på graving og sprenging i vann.
Mudringsfartøyet Ceasar i aksjon i Harstad. Sjøentreprenøren et et selskap i NCC-konsernet som er spesialister på graving og sprenging i vann.

Signerte kontrakt på mudring og sprenging

Sjøentreprenøren AS har inngått kontrakt med Harstad Havn om mudring og sprenging av havneanlegg i sentrum.

Publisert

Harstad Havn KF i Troms og Finnmark fylke oppgraderer sitt havneanlegg Larsneset i sentrum. Dagens kai mot nord skal erstattes av nybygg og anlegg mot sør skal forlenges. Foran deler av kaifronten skal det mudres og sprenges for å oppnå en hensiktsmessig dybde.

Som spesialist på undervannsarbeid, utfører Sjøentreprenøren mudring- og sprengningsarbeider i prosjektet, og kontrakten har en verdi på ca. 19 millioner kroner.

- Jobben i havna i Harstad er et oppdrag som passer Sjøentreprenøren svært godt, og av en type som vi har utført flere av den senere tid. Vi er nå kommet godt i gang og gleder oss til fortsettelsen, sier daglig leder Terje Pettersen i Sjøentreprenøren.

Arbeidene omfatter blant annet mudring av ca. 150 tonn forurensede løsmasser, sprenging av ca. 3600 kvadratmeter berg i sjø, samt rundt 6000 kubikk fast berg.

Det skal graves ca. 6000 kubikkmeter sprengstein i fast berg samt sleping og dumping av denne utenfor Stangnes.

Sjøentreprenøren bruker mudringsfartøyet Caesar til mudring- og gravingsjobben, mens fartøyet Mjø II blir benyttet til sprengingsarbeidene.

Arbeidene startet opp i januar 2021 og skal pågå frem til starten av mai. Byggherre Harstad Havn er representert ved Asplan Viak.

Powered by Labrador CMS