Bilde fra Sørsiveien.
Bilde fra Sørsiveien.

«Sporten» der noen sladder ned brøytestikker brer om seg

Det er blitt et stort problem at noen bevisst sladder ned brøytestikker.

Publisert Sist oppdatert

Flere hundre brøytestikker er meid ned langs fylkesveiene i Namsosområdet den siste tiden.

Det er blitt et stort problem at enkelte bevisst «sladder» ned brøytestikker langs fylkesveiene i Trøndelag.

- Brøytestikker har en sikkerhetsfunksjon langs veien. I tillegg til å markere veikant, fungerer de som visuell ledning langs vei under forhold med dårlig sikt. Da er det viktig at de står parvis og at det ikke mangler stikker, forteller Svein Willy Aglen, byggeleder ved seksjon drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune.

Den siste tiden har flere hundre brøytestikker blitt meid ned langs veier i og rundt Namsos. Blant veiene er Sørsivegen fv. 7040 og fv. 769 Namsos- Lund.

- Det er tydelige spor som viser at det er sladdet ut med bilens bakende for å treffe brøytestikker. På en kort periode var det meid ned over 100 brøytestikker på fv. 769, forteller Aglen.

I tillegg til at dette utgjør en stor trafikksikkerhetsrisiko, fører dette også til et stort merarbeid for entreprenøren som må sette opp flere hundre nye brøytestikker. Dette koster både tid og penger, og ressurser som kunne blitt brukt på andre viktige oppgaver. Fylkeskommunen oppfordrer nå alle til å la brøytestikkene få stå i fred.

Fylkeskommunen har fått en del tips knyttet til skadeverket, og har vært i kontakt med politiet og bedt om bistand for å håndtere hendelsene.

Dette er ikke bare et lokalt problem i Trøndelag: Tidligere i vinter skjedde nemlig det samme i Ringsaker, Innlandet.

Powered by Labrador CMS