TREDJE STØRST: Det rapporteres at XCMG er verdens tredje største produsent av anleggsmaskiner.

Agder tar over XCMG – solgt for 100 mill. allerede

TO LAND: Agder Gruppen har fått agenturet på XCMG i Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i pressemeldingen om nyheten, skriver Agder Gruppen at selskapet har solgt XCMG-maskiner for mer enn 100 millioner kroner allerede.

AVTALE: Philo Pei (t.v.) er country manager for XCMG. Her med konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen.

- Tredje størst i verden

I pressemeldingen opplyses det også om at kinesiske XCMG er verdens tredje største produsent av anleggsmaskiner.

- Dette er et stort og viktig skritt for Agder Gruppen. Og det passer godt inn i vår målsetting om å bli den foretrukne leverandøren til anleggsbransjen i Norden, sier konsernsjef Svein Arne Uppstad.

XCMG ble etablert i 1943 og er blitt en tungvekter i det internasjonale markedet. Nå ønsker det verdensomspennende konsernet å ta en posisjon i Europa, og spesielt i Norden. XCMG vil utfordre andre etablerte merkevarer i Europa med sitt store produktspekter og satsing på innovasjon og batteridrift, skriver Agder Gruppen, og legger til at dette er i tråd med Agder Gruppens grønne satsing.

- XCMGs solide produktportefølje vil styrke Agder Gruppen i det norske og svenske markedet, sier Uppstad.

Langt på elektrifisering

Han legger til at de merker seg spesielt hvor langt framme produsenten er kommet i forhold til elektrifisering og serieproduksjon av batteri-maskiner.

Uppstad forteller videre at det allerede er solgt XCMG-maskiner for nærmere 100 millioner kroner i Norge, i løpet av de få ukene som er gått siden kontrakten ble underskrevet. Det opplyses ikke hvilke kunder selskapet har solgt til så langt.

Agder Gruppen har de siste årene bygget opp et stort nettverk av avdelinger og utsalgssteder i hele Norge, og er nå i ferd med å bygge opp et serviceapparat for XCMG på de ulike lokasjonene i Norge.

BREDT SORTIMENT: Her en tipptruck-modell.

Geografisk spredning

Country Manager Philo Pei fra XCMG legger spesielt vekt på den geografiske spredningen som Agder Gruppen har i Norge.

- Agder Gruppen har med sine 10 utsalgssteder og 250 ansatte i Norge og Sverige, et profesjonelt team som har stort fokus på service og ettermarked. Det er en ære å samarbeide med Agder Gruppen, slik at vi i fellesskap kan utvikle det nordiske anleggsmaskinmarkedet, sier han.

- Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler.

Powered by Labrador CMS