UREDD: Joachim Mathisen kjøpte seg denne Kubota M7-traktoren for et år siden, og før årets vintersesong klemte han til med en ny grom Drivex vikeplog.
UREDD: Joachim Mathisen kjøpte seg denne Kubota M7-traktoren for et år siden, og før årets vintersesong klemte han til med en ny grom Drivex vikeplog.

Altmuligmann med altmuligtraktor!

KJØRER PÅ: Som liten gutt klippet Joachim Mathisen (27) gressplenene til naboene, og brukte pengene til å kjøpe seg en sitteklipper. Siden har han bare kjørt på!

Publisert Sist oppdatert

Han startet opp firmaet Mathisen Maskin i 2012, og nå har han mange baller i luften. Sentralt i det meste, står traktoren Kubota M7173 (175 hk) han kjøpte ny for et års tid siden av importør Nellemann Machinery AS. At han driver enkeltmannsforetak med en såpass stiv investering, er null stress for gutten som bor i Asker.

- Nei, jeg har en brøyterode i nærområdet som betaler for investeringen, så det er ikke noe problem. Så lenge man har arbeid, går det greit økonomisk, sier han.

Kompisgjeng

Når vi treffer han, er han i et alpinanlegg og jobber. Siden han var 15-16 år har han kjørt tråkkemaskin i en rekke ulike alpinanlegg i og rundt Oslo. Dette har han fortsatt med, tross brøyteroden, og leier inn fast hjelp til brøyteoppdragene. Men titt og ofte hopper Joachim inn i Kubota-traktoren selv også for å brøyte eller strø kommunale veier.

Om sommeren går traktoren i trefelling, i et litt spesielt arbeidslag. Mathisen har sammen med 3-4 kompiser blitt enige om hvem som skaffer hva av utstyr, for deretter å påta seg jobber sammen. Mathisen bidrar med Kubota-traktoren som er rigget med en TP270K-flishugger i front og en tømmerkran bak.

- Dette utstyret fungerer veldig bra. Det er god kapasitet, og ikke minst smidig ved at man slipper å ha med henger, sier Mathisen.

Mange finesser

- Hvordan hadde det seg at du investerte i Kubota M7-traktoren?

- En kamerat kjøpte en brukt M7, og jeg følte man fikk mye traktor for pengene. Kubota har flere av finessene som man finner på andre store merker. Den har duomatic luftbremser, luftfjæret hytte, isobus, elektrisk hurtigstyring, fjæret fremaksel, valgmuligheter for hvilke spaker man vil ha til ulike hydraulikkuttak bak og god LED-pakke. I tillegg er den bygget med solide deler, den har tett og fin hytte og den er fin i girkassen, ramser han opp.

- Jeg har vært veldig fornøyd med denne traktoren, og den har fungert veldig bra. Det er sikkert noen som lurer litt på hvordan store Kubota-traktorer er, ettersom merket kanskje er mer kjent for de mindre, sier Mathisen.

- Må levere skikkelig

- Hva er planene for fremtiden, vil du ha mer utstyr og ansatte?

- Jeg trives egentlig godt med å bare være meg selv. Det fungerer bra å leie en fast sjåfør til brøytingen, og det er viktigere for meg å levere et skikkelig produkt enn å ta på seg altfor mye. Da får man også flere og gode jobber i fremtiden, sier 27-åringen.

Powered by Labrador CMS