PORTAL: Besøkende til MEFA2023 passerer under denne bommen som ønsker velkommen med et banner.

Anleggsmessa MEFA 2023 er i gang

Satser og håper på 10.000 besøkende på bryggeriområdet på Nyhavna i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen arrangeres anleggsmessa MEFA 2023 på Nyhavna i Trondheim, på E.C. Dahls Arena. Arrangøren venter 10.000 besøkende til de over 50 utstillerne på messa.

Åpningstider MEFA 2023

Fredag 16. juni: Klokken 10-18

Lørdag 17. juni: Klokken 10-18

Søndag 18. juni: Klokken 11-16

– Endelig kan vi arrangere MEFA her i Trondheim igjen. Den måtte jo avlyses i 2020 på grunn av pandemien, og vi merker at mange er ivrige og gleder seg til å være med på denne tradisjonsrike messa igjen, sier Leif Søbstad, leder av arrangementskomiteen, til MEFs magasin Anleggsmaskinen.

Sentralt i Trondheim

Maskinentreprenørenes Forbunds Anleggsutstilling (MEFA) arrangeres av MEF, og rullerer mellom regionene Midt, Vest og Sørvest. MEF region Midt har arrangert MEFA-messa en rekke ganger tidligere. Søbstad forteller til Anleggsmaskinen at det har vært litt vanskelig å finne en egnet tomt i Trondheim denne gangen. 

Oversikt over utstillerne på MEFA 2023.

Tidligere har blant annet Granåsen skiarena og Leangen Travbane blitt brukt, men disse arenaene er nå under utbygging og stengt for denne typen arrangementer. Mot slutten av fjoråret ble det endelig avgjort at messa skal arrangeres på området til E.C. Dahls bryggerier på Nyhavna, en kjent konsertarena i Trondheim.

– Vi får en messe sentralt i byen, med meget god hotellkapasitet i gangavstand fra området. I tillegg er det gratis inngang for alle. Vi håper og tror det vil kunne appellere til mange ulike grupper mennesker, både bedriftsledere og de ansatte ute, og kanskje også folk som ikke nødvendigvis har et spesielt forhold til maskiner i det hele tatt, sier Søbstad til Anleggsmaskinen.

Går for publikumsrekord

– E.C. Dahls Arena er et veldig kompakt område med god adkomst. Det er dessuten enkelt å komme seg til arenaen med offentlig kommunikasjon, og det er til og med en gjestehavn i nærheten, sier Lars Egil Vaarum, fagrådgiver i OKAB Trøndelag, til Anleggsmaskinen.

Basert på tidligere erfaringer håper og satser Søbstad og Vaarum på rundt 10.000 besøkende på messa, noe som vil være ny rekord.

MASKINER OG FOLK: Det er stappet godt på med maskiner og utstyr på E.C Dahls Arena i Trondheim. Noen besøkende var på plass tidlig etter åpning, men det store trykket kommer fredag ettermiddag og lørdag.

Bankett

Det er tradisjon for å arrangere en bankettmiddag på MEFA. 

Dette vil foregå lørdag kveld på Clarion Hotel & Congress på Brattøra, med Klaus Sonstad som konferansier.

SieGubba og Terje Tysland skal også underholde på banketten.

Powered by Labrador CMS